Tag Results

„Nyugodt, békés, biztonságos otthont” – Cikluszáró interjú T. Mészáros András polgármesterrel

T. Mészáros András

Október 3-án, vasárnap, a helyhatósági választások napján véget ér a négyéves önkormányzati ciklus. Ez alkalom a számvetésre, annak vizsgálatára, hol és milyen irányba tart ma Érd – erről beszélgetett  T. Mészáros Andrással, Érd megyei jogú város polgármesterével az Érdi Újság főszerkesztője.

– Polgármester úr hogyan értékeli ezt a négy évet?

– Az értékelés a választók dolga, ők döntik majd el vasárnap, hogy elégedettek‑e a mostani városvezetés munkájával, azzal a városépítő koncepcióval, amelyet ebben a ciklusban meghirdettünk, és amelyet a legjobb tudásunk szerint megvalósítani igyekeztünk. Én legfeljebb a tényeket sorolhatom, amelyek segíthetnek a választóknak felelős döntésük meghozatalában.

Read the rest of this entry »

Érd – a sikeresen pályázó város

Érd lakói már megszokhatták, hogy hétről-hétre újabb, uniós forrást elnyerő pályázatról értesülnek a sajtóból. Azt azonban kevesebben tudják, hogy országos összesítésben talán az egy főre eső brüsszeli pénzek tekintetében Érd az elsők között szerepel az országban. Ez különösen a korábbi időszakhoz képest nagy teljesítmény, hisz akkor még sereghajtó volt Érd: akkor négy év alatt 9.000 Ft volt, míg most kb. 500.000 Ft az egy főre eső, Érdre hozott pályázati pénz.

Read the rest of this entry »

Új bölcsődei férőhelyek

Elkészült és használatbavételi engedélyt is kapott az új Aradi utcai bölcsőde. A 100 főre bővült, megújult bölcsit azokat a családok látogatták meg, akik október elejétől immár használatba vehetik az intézmény szolgáltatásait.


A nehéz élethelyzetbe került embereken is segítettünk

Mészáros Mihály

A régi 3-as körzet egyéni képviselője Mészáros Mihály, aki most az új 2-es körzet Fideszes képviselő-jelöltje. Eredményeiről és terveiről kérdeztük.

– Az elmúlt négy évben Ön a szociális bizottságnak volt az elnöke. Hogyan értékeli a bizottság munkáját?
– Sajnos az elmúlt években nőtt a szegénység Érden, és ennek következtében egyre többen folyamodtak szociális segélyért. A bizottság lehetőségeihez mérten megpróbált az átmenetileg nehéz élethelyzetbe került embereken segíteni, alkalmanként 30-40 ezer forintokkal. Tudtuk segíteni a munkájukat elveszítetteket, de például hallókészülékkel, szemüveggel is az arra rászorulókat.

Read the rest of this entry »

Projektzárás a RÁVNA területén

Az elmúlt hetekben záró szakaszához érkezett Érd-Erzsébetváros (RÁVNA) vízrendezése, mely a városrészben élők évtizedes csapadékelvezetési és belvíz okozta gondjaira nyújt hatékony és hosszútávú megoldást. A csaknem 700 milliós beruházás az Európai Unió által nyújtott támogatás és a város által biztosított önrész segítségével valósulhatott meg.

Az Érdi TV beszámolóját itt tekintheti meg:


Az összefogás eredményes volt: egymilliárd fölött a csatorna megtakarítások összege

Minden kétséget kizárólag az elmúlt négy év egyik legnagyobb eredménye az, hogy a korábban félresiklatott térségi csatornázási programot sikerült visszahozni és beindítani.

Ismeretes, hogy napokon belül zárul a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakasza.

A beruházás pénzügyi forrásainak legnagyobb részét az EU-s támogatás adja, amely minden szinten jóváhagyást kapott: legutóbb – idén júliusban – Brüsszelben is pozitívan értékelték az érdiek pályázatát.

Az önrész finanszírozására az érintett tulajdonosok létrehozták az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulatot, amely összegyűjti a tulajdonosok hozzájárulásait és az önkormányzatok társulásával közösen részt vesz a beruházás megvalósításában. Az összefogás eredményes volt: az összesen szükséges közel 4 milliárd forintból a havi megtakarításokból és az egyösszegű befizetésekből már egymilliárd forint fölött van az az összeg, amelyet a beruházás céljaira megtakarítottak a társulati tagok.

A pénzügyekről és a beruházás előrehaladásáról az Érdi TV Négyszemközt c. műsorából tudhat meg többet!


Felébredt az eddig alvó város

A ma megjelent Magyar Hírlap terjedelmes cikket közölt az érdi beruházásokról, fejlesztésekről, amelyet alább olvashat.

Érd Pest megye egyik legdinamikusabban fejlődő városa lett, mióta a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András vezeti. A sikert nem csak abban látja, hogy az elmúlt időszakban csaknem negyvenmilliárd forintnyi uniós forrást nyertek el, hanem abban, hogy nem nagyvárosban, hanem kertvárosban gondolkodik, s ehhez igazítják a fejlesztéseket.

Érd az elmúlt három évben közel 40 milliárd forint uniós pályázati pénzt nyert. Milyen fejlesztésekre fordította a város ezt az igen jelentős összeget?

Valóban, soha nem látott mértékben érkezett uniós forrás Érdre, és ez mindenekelőtt a pályázatíró csapat munkáját dicséri. Felkészült, a város fejlődését szem előtt tartó kollégák dolgoztak a pályázatok megírásán, és a siker minden elképzelésünket felülmúlta.

Régi tartozásait róhatja le így a város az itt élők felé. Elsősorban a csatornahálózat felújítására gondolok. Érd megyei jogú város, kistérségi központ, a megye legnagyobb városa – és jelenleg alig húsz százaléka csatornázott. Ez elképesztő lemaradás, ha jól belegondolunk. A sikeres pályázatnak köszönhetően ezt a hátrányt most orvosoljuk, hiszen a város teljes egésze csatornázott lesz másfél-két éven belül.

E mellett még három jelentős fejlesztést kell megemlítenem. Az egyik a szakorvosi rendelő, amely hamarosan elkészül, és kibővült funkciókkal, valóban európai infrastruktúrával várja majd az érdieket.

A másik az Erzsébetváros vízrendezését célzó nyertes pályázatunk, amely ugyancsak súlyos gondokat orvosol. A hamarosan elkészülő csapadékvíz-gyűjtő- és -elvezető árkok végre élhetővé teszik az ott élők környezetét.

A harmadik, ugyancsak fontos fejlesztésünk a városközpont újjá-, pontosabban megépítése, hiszen Érdnek jelenleg nincs klasszikus értelemben vett központja. A nemrég elnyert pályázati pénzből főteret, sétányt építhetünk, megújíthatjuk az Európában egyedülálló Földrajzi Múzeumot, felújítjuk és új funkciókkal, kávéházzal, kiállító teremmel nyitjuk meg a Gesztelyi-házat. Egyszóval: Érd olyan lesz, amilyennek a város lakóinak többsége hosszú idő óta szeretné: virágzó kertváros.

Read the rest of this entry »

Jó érdinek lenni!

Már az 1930-as években arról írtak az újságok, hogy Érden komoly probléma a felszíni vizek elvezetése, a Rávna környezetében emelkedik a talajvíz szintje. A Rávna környékének rendezése 2010-ben elnyert uniós pályázat segítségével megoldódik, folyamatban van a kivitelezés, megoldódik a vízelvezetés.

A VIII. választó kerületben is megkezdtük vízelvezetések megoldását. Elkészült a Béla u – Csanád utca – Boldizsár utca –Ede utca – Botond utcát érintő vízelvezetés. Folyamatban van a térképen zölddel jelölt utak mentén fekvő területeken a vizek összegyűjtésének és elvezetésének a tervezése.

Read the rest of this entry »

Csak a leadott szavazatok számítanak! Jöjjön el és szavazzon ránk!

Segesdi János

Segesdi János alpolgármester a Fidesz-KDNP frakció vezetője, egyben a Fidesz kampányfőnöke az önkormányzati választásokon. A kampány irányvonalairól, a Fidesz terveiről és az elmúlt ciklus eredményeiről kérdeztük.

– Amikor elindultunk, arra törekedtünk, hogy minél szélesebb jobboldali összefogást tudjunk létrehozni. Ez sajnos nem sikerült, mert személyes indíttatásból a KDNP helyi szervezetében olyan személyek kaptak helyet az utóbbi időben, akik előtérbe helyezték saját érdekeiket a közös politikai érdekekkel szemben. Ezen túltéve magunkat nem kívántunk a továbbiakban ezzel foglalkozni, és a többi jobboldali szövetségessel, a kisgazdákkal, MAGOSZ-szal, FIDELITAS-szal, Nemzeti Fórummal kötöttük meg az együttműködési megállapodásokat.

A kampány fő irányát természetesen az adta, hogy az elmúlt négy évben ez a csapat – habár megfogyva, – olyan eredményeket tud felmutatni Érden, amilyet az elmúlt húsz évben egyetlen ciklusban sem tudott produkálni egyetlen más vezetés sem.

Read the rest of this entry »

Épültek, épülnek játszótereink!

Az elmúlt években a Batthyány Terv keretében sorra nőttek ki és újultak, szépültek meg játszótereink. Nézze meg képgalériánkat!


[galleria transition=”fade” height=”300″ width=”400″ autoplay=”true”]
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_1.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_2.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_3.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_4.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_5.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_6.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_7.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_8.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_9.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_10.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_11.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_12.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_13.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_14.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_15.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/jatszoter_16.jpg
[/galleria]

Az új kormány programja kiemelkedő szerepet szán a sportnak-remélhetőleg ez Érdet is érinti

Mórás Zsolt

Mórás Zsolt az új 3-as számú választókerület fideszes képviselő-jelölje. Most is tagja a közgyűlésnek, két bizottságban tevékenykedik, amelyek össze is függenek: a sportbizottságban és az oktatási bizottságban. Mórás Zsolttal beszélgettünk eredményeiről, terveiről.

Read the rest of this entry »

Új óvodai és bölcsődei férőhelyek létesültek

Az elmúlt választási ciklusban – húsz év óta először – új óvodai és bölcsődei férőhelyek létesültek Érden is. A bölcsődei és óvodai helyzetről Segesdi János alpolgármester beszélt az Érdi TV műsorában. Képekkel az új bölcsiről és oviról!
Read the rest of this entry »

Környezetvédelem: végre figyelmet kapott Érden is

Fülöp Sándorné Magdika

Fülöp Sándorné Magdika a 9-es választókerületben indul a Fidesz színeiben. Eddigi munkájáról és terveiről kérdeztük.
– Ez a terület volt korábban Érd egyik legmostohábban kezelt része. Nincs egy komoly üzlet, nincs iskola, óvoda, bölcsőde. Ezen szeretnék javítani. Read the rest of this entry »

Vízelvezetési munkák az egész városban

A Batthyány Terv egyik kiemelt prioritásaként kezelte a vízelvezetési problémák megoldását Érden. A város számos területén folytak munkálatok az elmúlt években. Az alábbiakban ezek közül mutatunk be néhányat képekben:

Read the rest of this entry »

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk