Tag Results

Folyamatos növekedés

Magyarországon tovább nőtt a beruházási kedv. 2017 első három negyedévében 22 százalékkal nőttek a beruházások!

2018-ban is meg kell védenünk az eredményeinket!

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán kitért arra is: 2010 óta már több mint 500 iskola újult meg 38,2 milliárdos forrásból. Hozzátette: a tanterem, tornaterem, tanuszoda fejlesztési program keretében három új intézményt adnak át a jövő héten Fertődön, Geszten és Izsákon.

Bővebben tájékozódhat a kormány honlapján:

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Forrás: www.kormany.hu

 

Gigantikus ingatlanspekulációról álmodozik a szocialista-független szövetség?

Fogalmazzunk egyenesen: nemrég konkrétan azt a célt tűzték ki – azt hirdették meg – a baloldali „független” polgármesterjelölt támogatói, hogy a jövőben az önkormányzatnak a város működtetésére, fejlesztésére fordítható pénzügyi forrásai drasztikusan csökkenjenek. Évente 500 millió forinttal, 5 év alatt 2.500 millió forinttal akarják leépíteni a város fejlesztési lehetőségeit. Úgy, hogy ha sikerül a tervük, akkor akár újabb 10.000 ember költözhet Érdre, akinek szintén igényük lesz a szolgáltatásokra.

Read the rest of this entry »

Érd – a sikeresen pályázó város

Érd lakói már megszokhatták, hogy hétről-hétre újabb, uniós forrást elnyerő pályázatról értesülnek a sajtóból. Azt azonban kevesebben tudják, hogy országos összesítésben talán az egy főre eső brüsszeli pénzek tekintetében Érd az elsők között szerepel az országban. Ez különösen a korábbi időszakhoz képest nagy teljesítmény, hisz akkor még sereghajtó volt Érd: akkor négy év alatt 9.000 Ft volt, míg most kb. 500.000 Ft az egy főre eső, Érdre hozott pályázati pénz.

Read the rest of this entry »

Új bölcsődei férőhelyek

Elkészült és használatbavételi engedélyt is kapott az új Aradi utcai bölcsőde. A 100 főre bővült, megújult bölcsit azokat a családok látogatták meg, akik október elejétől immár használatba vehetik az intézmény szolgáltatásait.


A nehéz élethelyzetbe került embereken is segítettünk

Mészáros Mihály

A régi 3-as körzet egyéni képviselője Mészáros Mihály, aki most az új 2-es körzet Fideszes képviselő-jelöltje. Eredményeiről és terveiről kérdeztük.

– Az elmúlt négy évben Ön a szociális bizottságnak volt az elnöke. Hogyan értékeli a bizottság munkáját?
– Sajnos az elmúlt években nőtt a szegénység Érden, és ennek következtében egyre többen folyamodtak szociális segélyért. A bizottság lehetőségeihez mérten megpróbált az átmenetileg nehéz élethelyzetbe került embereken segíteni, alkalmanként 30-40 ezer forintokkal. Tudtuk segíteni a munkájukat elveszítetteket, de például hallókészülékkel, szemüveggel is az arra rászorulókat.

Read the rest of this entry »

Projektzárás a RÁVNA területén

Az elmúlt hetekben záró szakaszához érkezett Érd-Erzsébetváros (RÁVNA) vízrendezése, mely a városrészben élők évtizedes csapadékelvezetési és belvíz okozta gondjaira nyújt hatékony és hosszútávú megoldást. A csaknem 700 milliós beruházás az Európai Unió által nyújtott támogatás és a város által biztosított önrész segítségével valósulhatott meg.

Az Érdi TV beszámolóját itt tekintheti meg:


Felébredt az eddig alvó város

A ma megjelent Magyar Hírlap terjedelmes cikket közölt az érdi beruházásokról, fejlesztésekről, amelyet alább olvashat.

Érd Pest megye egyik legdinamikusabban fejlődő városa lett, mióta a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András vezeti. A sikert nem csak abban látja, hogy az elmúlt időszakban csaknem negyvenmilliárd forintnyi uniós forrást nyertek el, hanem abban, hogy nem nagyvárosban, hanem kertvárosban gondolkodik, s ehhez igazítják a fejlesztéseket.

Érd az elmúlt három évben közel 40 milliárd forint uniós pályázati pénzt nyert. Milyen fejlesztésekre fordította a város ezt az igen jelentős összeget?

Valóban, soha nem látott mértékben érkezett uniós forrás Érdre, és ez mindenekelőtt a pályázatíró csapat munkáját dicséri. Felkészült, a város fejlődését szem előtt tartó kollégák dolgoztak a pályázatok megírásán, és a siker minden elképzelésünket felülmúlta.

Régi tartozásait róhatja le így a város az itt élők felé. Elsősorban a csatornahálózat felújítására gondolok. Érd megyei jogú város, kistérségi központ, a megye legnagyobb városa – és jelenleg alig húsz százaléka csatornázott. Ez elképesztő lemaradás, ha jól belegondolunk. A sikeres pályázatnak köszönhetően ezt a hátrányt most orvosoljuk, hiszen a város teljes egésze csatornázott lesz másfél-két éven belül.

E mellett még három jelentős fejlesztést kell megemlítenem. Az egyik a szakorvosi rendelő, amely hamarosan elkészül, és kibővült funkciókkal, valóban európai infrastruktúrával várja majd az érdieket.

A másik az Erzsébetváros vízrendezését célzó nyertes pályázatunk, amely ugyancsak súlyos gondokat orvosol. A hamarosan elkészülő csapadékvíz-gyűjtő- és -elvezető árkok végre élhetővé teszik az ott élők környezetét.

A harmadik, ugyancsak fontos fejlesztésünk a városközpont újjá-, pontosabban megépítése, hiszen Érdnek jelenleg nincs klasszikus értelemben vett központja. A nemrég elnyert pályázati pénzből főteret, sétányt építhetünk, megújíthatjuk az Európában egyedülálló Földrajzi Múzeumot, felújítjuk és új funkciókkal, kávéházzal, kiállító teremmel nyitjuk meg a Gesztelyi-házat. Egyszóval: Érd olyan lesz, amilyennek a város lakóinak többsége hosszú idő óta szeretné: virágzó kertváros.

Read the rest of this entry »

Jó érdinek lenni!

Már az 1930-as években arról írtak az újságok, hogy Érden komoly probléma a felszíni vizek elvezetése, a Rávna környezetében emelkedik a talajvíz szintje. A Rávna környékének rendezése 2010-ben elnyert uniós pályázat segítségével megoldódik, folyamatban van a kivitelezés, megoldódik a vízelvezetés.

A VIII. választó kerületben is megkezdtük vízelvezetések megoldását. Elkészült a Béla u – Csanád utca – Boldizsár utca –Ede utca – Botond utcát érintő vízelvezetés. Folyamatban van a térképen zölddel jelölt utak mentén fekvő területeken a vizek összegyűjtésének és elvezetésének a tervezése.

Read the rest of this entry »

Új óvodai és bölcsődei férőhelyek létesültek

Az elmúlt választási ciklusban – húsz év óta először – új óvodai és bölcsődei férőhelyek létesültek Érden is. A bölcsődei és óvodai helyzetről Segesdi János alpolgármester beszélt az Érdi TV műsorában. Képekkel az új bölcsiről és oviról!
Read the rest of this entry »

Környezetvédelem: végre figyelmet kapott Érden is

Fülöp Sándorné Magdika

Fülöp Sándorné Magdika a 9-es választókerületben indul a Fidesz színeiben. Eddigi munkájáról és terveiről kérdeztük.
– Ez a terület volt korábban Érd egyik legmostohábban kezelt része. Nincs egy komoly üzlet, nincs iskola, óvoda, bölcsőde. Ezen szeretnék javítani. Read the rest of this entry »

Vízelvezetési munkák az egész városban

A Batthyány Terv egyik kiemelt prioritásaként kezelte a vízelvezetési problémák megoldását Érden. A város számos területén folytak munkálatok az elmúlt években. Az alábbiakban ezek közül mutatunk be néhányat képekben:

Read the rest of this entry »

Központban a város

Érd, mint az egyik legfiatalabb megyei jogú város Budapest közvetlen szomszédságában, egyedi fejlődésen esett át az elmúlt évszázadokban. Az egykoron Duna-partján elhelyezkedő településmag néhány százfős lakossága, mára közel hetven ezres népességűvé fejlődött, azonban a növekedést nem követte a városiasodás. Read the rest of this entry »

Átköltözött a Zenei Könyvtár a megújult Fibi Házba

Megújult Érd egyik különleges háza, a Fibi Ház, amely a sváb építészet egyik szép érdi emléke. A Földrajzi Múzeum bővítése és átépítése miatt új helyet kellett keresni a Zenei Könyvtárnak, és így az eddig omladozó, de helyi védettség alatt álló háznak új funkciót találtak. A felújítás során meg kellett tartani az épület eredeti jellegét. Az épület hasznos alapterülete mintgy 130 m2, a felújítás költsége mindennel együtt bruttó 26 millió forint volt. A munka minősége magáért beszél, kívül-belül első osztályú. Reméljük, elnyeri az érdiek tetszését is, és sok látogatója lesz a Zenei Könyvtárnak.

Read the rest of this entry »

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk