Tag Results

A baloldal semmit sem változik

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagált Botka László (MSZP) nyilatkozatára, amelyben kijelentette, hogy összefogást szeretne hat ellenzéki párttal, amelyeknek mérhető a támogatottsága. Nagyvonalú ajánlat, közös lista és közös jelöltek, cserébe parlamenti helyeket ígért az összefogásért, átadva majdnem az MSZP lista felét.

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató elmondta:

“Botka László ugyanolyan szocialista jelölt, mint a többi. Ugyanazokkal egyezkedik és ugyanazoknak tesz ajánlatot, mint akiknek korábban is mindig. A baloldalon tényleg semmi sem változik, ugyanazok osztozkodnak a hatalmi pozíciókon, akik mindig is osztozkodtak.”

 

 

 

Fotó: http://pestisracok.hu/

A Fidesz a leghatározottabban tiltakozik a II. Rákóczi Ferenc Teológiai Líceum ellehetetlenítése ellen

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató közölte, hogy A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a leghatározottabban tiltakozik a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Teológiai Líceum működésének ellehetetlenítése ellen. Közleményében azt írta, a Fidesz egyet ért mindazon egyházi, szülői és tanulói törekvésekkel, amelyek az iskolában zajló oktatási munka folytatására irányulnak.

Kiemelte, hogy a marosvásárhelyi katolikus iskola hiánypótló, régen várt intézménye a marosvásárhelyi magyar közösségnek. Románia rendszerváltás utáni demokratizálódásának egyik jelentős lépcsőfoka volt a kommunista időszakban elkobzott egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása és a kisebbségi felekezeti oktatás kereteinek biztosítása. Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy ez a pozitív folyamat visszafordulni látszik- fogalmazott a kormány kommunikációs igazgatója.

Közölte, elfogadhatatlan, hogy tanárok és diákok, akik mindössze tanítani és tanulni akarnak, kétségek és félelmek közt várják a tanévet, emellett, hogy szülők százai számára tiltakozások, sajtótájékoztatók, kihallgatások jelentsék az iskolakezdést.

“Elfogadhatatlan, hogy egy nemzeti kisebbséget megfosszanak oktatási intézményétől. Elfogadhatatlan, hogy egyesek az iskola által az egész magyar közösséget támadják.”

A Fidesz ezúton is felszólítja a román kormányt és a román kormányt alkotó pártokat, hogy haladéktalanul tegyék lehetővé az iskola működését és vessenek véget az erdélyi magyarság elleni támadásoknak!-közölte Hidvéghi Balázs

 

forrás: (fidesz.hu)

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk