Tag Results

Küldd tovább!

Felébredt az eddig alvó város

A ma megjelent Magyar Hírlap terjedelmes cikket közölt az érdi beruházásokról, fejlesztésekről, amelyet alább olvashat.

Érd Pest megye egyik legdinamikusabban fejlődő városa lett, mióta a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András vezeti. A sikert nem csak abban látja, hogy az elmúlt időszakban csaknem negyvenmilliárd forintnyi uniós forrást nyertek el, hanem abban, hogy nem nagyvárosban, hanem kertvárosban gondolkodik, s ehhez igazítják a fejlesztéseket.

Érd az elmúlt három évben közel 40 milliárd forint uniós pályázati pénzt nyert. Milyen fejlesztésekre fordította a város ezt az igen jelentős összeget?

Valóban, soha nem látott mértékben érkezett uniós forrás Érdre, és ez mindenekelőtt a pályázatíró csapat munkáját dicséri. Felkészült, a város fejlődését szem előtt tartó kollégák dolgoztak a pályázatok megírásán, és a siker minden elképzelésünket felülmúlta.

Régi tartozásait róhatja le így a város az itt élők felé. Elsősorban a csatornahálózat felújítására gondolok. Érd megyei jogú város, kistérségi központ, a megye legnagyobb városa – és jelenleg alig húsz százaléka csatornázott. Ez elképesztő lemaradás, ha jól belegondolunk. A sikeres pályázatnak köszönhetően ezt a hátrányt most orvosoljuk, hiszen a város teljes egésze csatornázott lesz másfél-két éven belül.

E mellett még három jelentős fejlesztést kell megemlítenem. Az egyik a szakorvosi rendelő, amely hamarosan elkészül, és kibővült funkciókkal, valóban európai infrastruktúrával várja majd az érdieket.

A másik az Erzsébetváros vízrendezését célzó nyertes pályázatunk, amely ugyancsak súlyos gondokat orvosol. A hamarosan elkészülő csapadékvíz-gyűjtő- és -elvezető árkok végre élhetővé teszik az ott élők környezetét.

A harmadik, ugyancsak fontos fejlesztésünk a városközpont újjá-, pontosabban megépítése, hiszen Érdnek jelenleg nincs klasszikus értelemben vett központja. A nemrég elnyert pályázati pénzből főteret, sétányt építhetünk, megújíthatjuk az Európában egyedülálló Földrajzi Múzeumot, felújítjuk és új funkciókkal, kávéházzal, kiállító teremmel nyitjuk meg a Gesztelyi-házat. Egyszóval: Érd olyan lesz, amilyennek a város lakóinak többsége hosszú idő óta szeretné: virágzó kertváros.

Read the rest of this entry »

Beszélgessünk másról!

Azok, akik két hétről, két hétre kézbe veszik az Érdi Lapot és megtisztelnek a figyelmükkel, jól tudják, hogy a politikai publicisztika műfaji szabályainak megfelelően, politizálok. Leginkább egyfajta kitekintéssel, országos és nemzetközi összefüggéseket is érintve. Az önkormányzati választások dandárjában, mi sem lenne természetesebb, hogy még inkább rákapcsoljak, és még inkább politizáljak. Hát nem fogok!

Read the rest of this entry »

Hagyományőrző rendezvények: Szüreti Mulatság az Ófalui Pincesoron

Idén is megrendezik a hagyományos Szüreti Mulatságot az Ófalu Pincesoron. A rendezvény keretében lesz szőlőáldás a Szent Donát-szobornál, hagyományőrző szőlőfeldolgozás, szőlőtaposással és mustkóstolással.

Ezt követően kulturális műsorok lesznek a pincesor nagyszínpadán. Fellépők: magyar és német néptánccsoportok, német nemzetiségi fúvószenekar, székely és német népdalkörök. Ezt követi majd a Borvirágok együttes koncertje.

20 óra után Utcabál a pincesoron hajnalig élőzenével, tombolával. Közben: kézművessarok, bor- és sajtvásár; aszfaltrajzverseny, a szüret szépe megválasztása.

Read the rest of this entry »

A város arculatát is formáló művészeti központ jön létre

A helyi kulturális élet is gazdagabb lesz a Városközpont megújulásával. Kéri Mihály festőművész, önkormányzati képviselő, az Oktatási és Művelődési Bizottság elnöke. A csaknem két évtizedes álom megvalósulásáról, a helyi kulturális életben mérföldkőnek számító beruházásról kérdeztük. A beszélgetést a Városközpont rehabilitációja című pályázati projekt tette időszerűvé. Read the rest of this entry »

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk