Tag Results

Hazánk az ENSZ-hez fordul az ukrán oktatási törvény módosítása miatt

“Ukrajnában szégyenteljes döntés született az oktatási törvény módosítása kapcsán”

Szijjártó Péter kedden jelentette ki, hogy Magyarország az ENSZ-hez fordul az ukrán oktatási törvény módosítása miatt, mert Ukrajna döntése a világszervezet kisebbségi szabályait is sérti.

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban vesz részt az ENSZ közgyűlésének 72. ülésszakán, ahol elmondta, hogy Ukrajna ezzel a döntéssel megsérti nemzetközi kötelezettségeit, az európai jogszabályokat, továbbá az ENSZ kisebbségekre vonatkozó szabályait is. A módosítással minden tíz évnél idősebb magyar gyermektől elvették azt a jogot, hogy az anyanyelvén tanuljon- mondta a tárcavezető.

Hozzá tette, hogy ez a döntés minden európai jogszabállyal és értékkel ellentétes, és Ukrajna az egyik legfontosabb európai értéket rúgta fel ezzel, miközben az ország arra törekszik, hogy az Európai Unióhoz minél közelebb kerüljön.

 

Forrás: fidesz.hu

Emelkedik a tanárok bére!

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden reggel az M1 csatornán elmondta, hogy átlagosan 3,4 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére szeptembertől.

A béremelésre mintegy 21 milliárd forintot költenek a költségvetésből az államtitkár szerint, ezzel a lépéssel az alapbér és a tanárok pótlékai is emelkednek.

Palkovics László kitért arra is, hogy  az OECD statisztikái szerint Magyarország az elsők között szerepel azon országok között, ahol a leginkább nőtt a pedagógusok bére, és a diplomás átlagbérhez képest viszonyítva magas a járandóságuk, 82 százalékán áll. Ez a százalék meghaladja az OECD országok 80 százalékos átlagát is.

 

 

 

Forrás: fidesz.hu

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán kitért arra is: 2010 óta már több mint 500 iskola újult meg 38,2 milliárdos forrásból. Hozzátette: a tanterem, tornaterem, tanuszoda fejlesztési program keretében három új intézményt adnak át a jövő héten Fertődön, Geszten és Izsákon.

Bővebben tájékozódhat a kormány honlapján:

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Forrás: www.kormany.hu

 

“A következő három-négy évben behozhatjuk mindazt a lemaradást, amelyet az elmúlt három-négy évtizedben halmozott fel a város!”

Itt vannak azok a fejlesztések, amelyeket a Modern Városok Program keretében a városnak kedden adott át a  kormány, és amelyeket közel 18 milliárd forint (és a jövő évi plusz 8 milliárd forint) kormányzati forrásból megvalósítunk.
– oktatás (közép- és általános iskolák, óvodák, bölcsődék),
– szociális intézményi szolgáltatások (új idősek otthona),
– egészségügy (szakrendelő felújítása, orvosi rendelők)
2018 végére készülhet el közel 7 milliárd forintból a víz-elvezetési rendszer.
Közben elkezdődött a fő csomóponti utak felújítása is.
Mindezek után kezdhetjük majd el a városi úthálózat teljes felújítását.
A következő három-négy évben tehát behozhatjuk mindazt a lemaradást, amit az elmúlt három-négy évtizedben felhalmozott a város!

Nemzeti tanévnyitó városunkban

“Ahol iskolát építenek, ott jövőt építenek!” – mondta T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere a nemzeti tanévnyitón. A Gárdonyi Géza Általános Iskolában és Gimnáziumban 2016. augusztus 30-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a versenyképes és minőség alapú iskolák létrehozásáról is beszélt. A megnyitón részt vett dr. Aradszki András, országgyűlési képviselőnk,energiaügyért felelős államtitkár is.

A megnyitón köszöntőt mondott Erdélyi Áron, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diák-alpolgármestere, továbbá beszédet  mondott Palkovics László államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos.

fotók: Boros Sándor

 

Az új kormány programja kiemelkedő szerepet szán a sportnak-remélhetőleg ez Érdet is érinti

Mórás Zsolt

Mórás Zsolt az új 3-as számú választókerület fideszes képviselő-jelölje. Most is tagja a közgyűlésnek, két bizottságban tevékenykedik, amelyek össze is függenek: a sportbizottságban és az oktatási bizottságban. Mórás Zsolttal beszélgettünk eredményeiről, terveiről.

Read the rest of this entry »

Városi tanévnyitó a Bolyai János Általános Iskolában

Augusztus 30-án a Bolyai János Általános Iskolában nyitotta meg ünnepélyesen a városi tanévet T. Mészáros András polgármester. Az oktatási-nevelési intézmények fenntartása és fejlesztése mind a most záruló ciklusban, mind a következő ciklusban kiemelt figyelmet érdemelt ki. Ennek jegyében hangzott el a megnyitó beszéd, amelyet alább olvashat!

Read the rest of this entry »

A jövő tanévben elindulhat a pedagógus életpályamodell

A tervek szerint a következő tanévben kidolgozzák és elindulhat a pedagógus életpályamodell – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Várhatóan csökken majd a tananyag mennyisége is.

Kiemelte: az a cél, hogy kiszámíthatóvá és biztonságosabbá tegyék a pedagógusok életkörülményeit, munkalehetőségeit. Garantálni kell, hogy a pedagógusok bére minél előbb elérje, illetve meg is haladja az értelmiségi átlagbért – fűzte hozzá.

Read the rest of this entry »

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk