2018 a családok éve lesz

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) három évtizedes múltra tekint vissza, az egyesület fennállása alkalmából rendezett, Szarvason tartott ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett.

Semjén Zsolt elmondta, hogy Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz.

Arról is beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és a magyar kormány a demográfiai válságot, amely Európa szerte jellemző, nem betelepítéssel, hanem a házasságkötések és születések számának növelésével kívánja elérni. A magyar identitást meg kell őrizni, ehhez szükséges, hogy hazánk etnikai összetételét is meg kell őrizni. Hangsúlyozta,

“magyar családokban, magyar gyerekek szülessenek, akik magyar kultúrában nőnek fel”

Kiemelte, hogy a kormány eddig is kiemelten kezelte a családok támogatását, és ez a jövőben is cél marad.

“a kormány eddig is kiemelten kezelte a családok támogatását, ez jövőre is fontos cél lesz”

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, hogy a NOE révén, véleménye szerint

“egyre többen mernek belevágni a nagycsaládos életformába”, amely “a nemzet megmaradásának a záloga”

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, hogy a kormány stratégiai partnerként tekint egyesületükre, és a NOE-tagokat össze köti a gyerekek és családok szeretete, valamint az élet és anyaság tisztelete. Ezeket a kötődéseket bemutatni, és népszerűsíteni is kívánják.

 

 

Forrás: MTI-fidesz.hu

Fotó: Mohai Balázs (MTI)

Címkék: , , , , , ,