A CSALÁDOK TÁMOGATÁS A HELYES ÚT, NEM A SEGÉLYEK OSZTOGATÁSA

A napokban újabb családpolitikai intézkedéseket jelentett be a kormány. Ennek alapján a gyermeket nevelő szülők jövő februárig visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Ez közel 2 millió családot érint, és a kormány 600 milliárd forintot fordít erre a támogatásra. Mindezt az teszi lehetővé, hogy a járvány okozta válság ellenére a magyar gazdaság talpon maradt, sőt európai szinten is példa értékűen teljesít.

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját.

1. A gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen,

2. a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse.

3. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni,

4. az egész ország működését családbaráttá kell változtatni.

5. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket.

Az államnak nem segélyeket kell osztogatnia, hanem segítenie kell a családalapítást és a családok boldogulását. Pénzt osztogatni a családoknak könnyű dolog, amihez nem kell túl sok ész. Azonban úgy kell támogatást adni a családoknak, hogy közben a gazdaság tartósan növekedjen. A Fidesz-kormány ezt teszi. A magyar GDP 5 százalékát fordítjuk családtámogatásra, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, az út felénél járunk, de legalább az irányt már ismerjük.

Ha nem lett volna az új speciális magyar családpolitika, és minden maradt volna a régiben, akkor tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna. A házasságkötések száma csaknem kétszeresére növekedett 2010 óta, és 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma Magyarországon.

Magyarországnak 2010 óta olyan vezetése van, amely a gyermekeket és a gyermekes családok támogatását tette első helyre. Bevezette a családi adórendszert, folyamatosan bővíti a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, az édesanyák és édesapák adókedvezményeit, a gyermeket nevelőknek februárban az átlagbér adószintjéig visszafizetik az SZJA-t, és szigorú törvényeket hoztak a gyermekek védelmére.

A feleségét és Karácsony Gergelyt maga előtt tolva a baloldalon most ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki kormányzása alatt elvette a gyermekesektől a családi adókedvezményt, megszüntette az otthonteremtési támogatásokat, sorozatos megszorításokkal és adóemelésekkel nehezítette a családok megélhetését. Ha tehetnék, újra megtennék, csak most már a migránsok betelepítésének az árát is a magyar családokkal fizettetnék meg.

Ne hagyjuk, hogy megtörténjen!

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!