A Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő

Navracsics Tibor szerint a március 15-i nemzeti ünnepen mind a három parlamenti bejutásra esélyes párt megtartotta nagygyűlését, amiből kirajzolódik, hogy a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő.

A többi politikai erő nagygyűlésén jobbára csak a Fidesz gyalázása volt a téma, ám jövőképet csak a Fidesz nagygyűlésén hallhattunk. Hozzátette: ez a jövőkép a munkahelyteremtés, a gazdasági gyarapodás és a családok boldogulásának jövőképe, amit a választópolgárok segítségével csak pártja tud megvalósítani.

Bebizonyosodott – mondta -, hogy a legnagyobb támogatottsága a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek van, és az is, hogy még két másik párt létezik kihívó erőként. Az egyik a törvény fölé helyezi magát, és úgy hiszi, hogy politikusai bármit megtehetnek a közjóval és bármikor visszaélhetnek a választópolgárok bizalmával – fogalmazott -, illetve a másik pedig a törvényen kívülre helyezi magát, utcai atrocitásokra buzdít, és úgy véli, hogy így meg lehet oldani a társadalom minden problémáját.

A Fidesz úgy gondolja – hangsúlyozta Navracsics Tibor -, hogy Magyarországnak változásra, rendre, tiszta lapra és tiszta viszonyokra van szüksége. Új fejezetet kell nyitnunk Magyarország politikai életében, amelyben a kormányzati politika a közjót, a polgárok érdekeit szolgálja – jegyezte meg.

Fel kell számolnunk a korrupciót, meg kell erősíteni a közrendet, meg kell teremteni a gazdasági növekedés jogi és rendvédelmi alapjait egy takarékos, kiszámítható állam révén – fogalmazott a frakcióvezető. Az is világosan látható – tette hozzá a honatya -, hogy mindezt csak akkor valósítható meg, ha nemzeti ügyek mentén politizáló kormánya lesz az országnak, olyan, amely nem az ideológiai különbségeket keresi, hanem azokat a közös nevezőket, amelyek az ország minden polgárát összekötik a jövőben.

Az esetleges miniszterelnök-jelölti vitákkal kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Navracsics elmondta, hogy erről még nem született döntés.

(fidesz.hu)