A Fidesznek az a feladata, hogy helyreállítsa a magyar emberek, a közösségek és a nemzet önbecsülését

Kósa Lajos Tiszavasváriban, több mint háromszáz ember előtt arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc év miatt komoly indulat feszül az emberekben, és a napvilágra került botrányok, csalások és lopások kapcsán óriási kiábrándultság vett erőt a társadalmon.

Az országot a szocialisták tönkretették, s emiatt romokban hever a magyar emberek önbecsülése – mondta Debrecen polgármestere.

A Fidesz meggyőződése, hogy bár jöhet víz, vihar, háború és árvíz, ha egy embernek, közösségnek, vagy a nemzetnek a gerince egyenes, nincs megroppantva, akkor megtalálja a bajból a kiutat – hangsúlyozta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy ehhez azonban összefogásra van szükség, és mindenkinek kell tennie a közösségért valamit.

A politikus szerint nem mehet tovább, hogy 3,8 milliónyian tartsanak el 10 millió embert, ezért az emberek életstratégiáját a munka megbecsülése felé kell terelni. Kósa Lajos rámutatott: “a munka nem büdös”; aki a munkájából megél, annak önbecsülése is van.

Mindenkivel szolidárisak vagyunk, mindenkinek segítünk aki erre rászorul, de cserébe azt kérjük, hogy mindannyian segítsünk, tegyünk valamit a közösségért – mondta a cívisváros vezetője.

Az alelnök a morális értékek fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy az emberek önbecsülése miatt a Fidesznek kötelessége elszámoltatni az elvégzett munkájukkal a szocialistákat, ennek eszközét egyebek között a mentelmi jog újragondolásában látja.

A Fidesz politikusa a Honvédelmi Minisztérium körüli botrányok kapcsán kifejtette, hogy “non-stop bűnügyi krónikává” váltak a politikai életről szóló tudósítások, ez pedig az MSZP-s politikusok bűne és felelőssége.