A fővárosi önkormányzat adóssága önmagában nagyobb, mint az MSZP által emlegetett fideszes vezetésű vidéki önkormányzatoké összesen

Megkezdte kampányát Tarlós István. Újpalotai kampányrendezvényén a Fidesz főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a fővárosi önkormányzat adóssága önmagában nagyobb, mint az MSZP által emlegetett fideszes vezetésű vidéki önkormányzatoké összesen.

Hétfőn a XV. kerületben kezdte meg Tarlós István egy hónaposra tervezett, Budapest összes kerületét érintő kampánykörútját. A nyitórendezvény első felszólalója, László Tamás, a Fidesz-KDNP újpalotai, pestújhelyi és rákospalotai országgyűlési képviselőjelöltje hosszasan sorolta a szocialista vezetésű kerületben tapasztalható visszásságokat. Említést tett például arról a MÁV-telepi óvodáról, mely a baloldali önkormányzathoz közel álló vállalkozók közreműködése révén “kézen-közön eltűnt”.

A nagygyűlésen részt vett Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke, aki úgy fogalmazott: az MSZP nem csak Budapestet, hanem az ott élők egészségügyi ellátását, biztonságérzetét, valamint a nyugdíjak reálértékét is ellopta. Emlékeztetett rá, hogy a 13. havi nyugdíj megszüntetésével 80 milliárd forintot von el a kormány a magyar nyugdíjasoktól.

Tarlós István az újpalotai lakótelepen elmondott beszédében – hivatkozva Lendvai Ildikóra, miszerint a tényekről kíván beszélni – kitért Magyarország 2002 óta felgyűlt 20 ezer milliárd forintos államadósságára, illetve arra a kormánypropagandára, mely szerint ehhez a csillagászati összeghez jelentős mértékben hozzájárult az a száz fideszes vezetésű vidéki önkormányzat, melyek együttesen 276 milliárd forintos adósságállományt halmoztak fel. Rámutatott, hogy ezen utóbbi összegnél önmagában az MSZP-SZDSZ vezette fővárosi önkormányzat nagyobb adóssággal rendelkezik.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője felhívta a figyelmet az általa Orbán Viktorral 2009 őszén közösen bemutatott Budapest-programra is, mellyel kapcsolatban megjegyezte: “ha száz programunk lenne, akkor is azt mondanák, hogy nincs program”.

Tarlós előadásában többször aláhúzta, hogy elsősorban az együttműködés és a békesség híve, nem pedig a konfrontációé, ellenpéldaként utalva Gyurcsány Ferenc hétvégén kiszivárgott szombathelyi, zárt körben elhangzott beszédére.

(www.fidesz.hu)