A több erő több felelősséget jelent

Nehéz időszak vár az országra, melyet nem lehet leküzdeni a jövőbe vetett hit nélkül – hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Hódmezővásárhelyen. A nehézségek leküzdéséhez a Fidesznek erőre van szüksége, amit a választók támogatása biztosíthat.

„A több erő a politikában azonban nem több jogot, hanem több felelősséget jelent, minél erősebbek vagyunk, annál felelősebbnek kell lennünk” – tette hozzá a frakcióvezető. Az a kormány, amely az áprilisi választások után hivatalba lép nem a jobboldal, és nem a baloldal, hanem az egész nemzet kormánya lesz. Minden jóravaló ember együttműködésére, együttmunkálkodására szükség lesz – fogalmazott a politikus.

A választási nagygyűlésen felszólalt Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is, aki kifejtette: sokan furcsállhatják, hogy egyházi vezetőként egy párt politikai rendezvényén vesz részt, de a józanul gondolkodók kiállnak az állam és az egyház együttműködése mellett. Mint mondta, ha lenne Magyarországon igazi baloldali értékeket valló párt, azt is támogatni tudnák, hiszen az igazi baloldalinak nevezett értékek keresztény értékek is. Sajnos nincs az országban igazi liberális párt sem, pedig a szabadságot legjobban védő szervezet, a keresztény egyház, amellett is kiállna. Magyarországon ma egy olyan párt van, amely a keresztény egyház értékrendjét méltó módon, eredményesen és hitelesen képviseli – jelentette ki a püspök.

Címkék: ,