Az Érdi Fidesz Elnökének sajtónyilatkozata

1956 hatvanötödik és a 2006-os Gyurcsány-terror tizenötödik évfordulójára emlékezünk holnap. A rendszerváltás óta ez az első év, amikor nem lesz városi ünnep, nem lesz városi rangú, egy megyei jogú városhoz méltó megemlékezés Érden.

Csőzik László DK-s polgármester nyilvánossá tette, hogy mit gondol a magyar nemzet eddig megkérdőjelezhetetlennek hitt forradalmáról. Azt, hogy uncsi.

Uncsi róla beszélni, uncsi felidézni a hősöket, a mártírokat, uncsi emlékeztetni a fiatalokat arra a szent hitre és akaratra, amely évszázadok óta minden elnyomás alól felszabadította a nemzetet. Csőzik szerint ez nem “divatos”. Csőzik arra hajt, hogy kitörölje az emlékezetből 1956 politikai üzenetét.

Arra hajt, hogy kitörölje 1956-ot, kitörölje ’56 kiáltását: Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

Érd polgármestere bűntársaival együtt (Bősz, Tetlák, Szűcs, Varga) úgy döntött, hogy idén egyetlen politikai beszéd sem emlékeztethet erre az üzenetre a város hivatalos ünnepén.

Sunyi, gyáva és ostoba döntés ez. Sunyi, mert valójában a feleségének a Gyurcsány-párt jelöltjeként induló felesége politikai érdekeit szolgálja. Gyáva, mert nem képes szembenézni a múlttal, azzal a 15 évvel ezelőtti gaztettel, amelyet a felesége politikai főnöke, Gyurcsány Ferenc követett el a nemzet ellen, amikor a rendőrséggel verette szét az ellene tiltakozó tömeget. És ostoba is, mert azt hiszi, hogy ezzel befoghatja azok száját, akikben van erő és bátorság elmondani mindazt, 1956-ban és 2006-ban történt.

Csőzik László és Bősz Anett a nemzetet és az 56-os forradalmat eláruló, Nagy Imre miniszterelnököt meggyilkoltató Apró Antal örököseinek zsoldjába állt. Apró Antal unokájának, Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek a zsoldjába állt.

Ennél egyértelműbb kinyilatkoztatása nem is lehetne ma annak, hogy a baloldal mennyire becstelen, nemzetet eláruló gyáva figurákból áll.

Méltó örökösei a kommunista szellemiségnek: mióta hatalomra kerültek Érden, munka helyett csak fenyegetőznek, építés helyett csak rombolnak.

Holnap a Békemenet megmutatja majd azt az erőt, azt az elszántságot, amit képviselünk. Higgadt és méltóságteljes vonulás lesz. A baloldal provokálni akar, provokálni fog – mi másért is szervezték volna közvetlenül a Békemenet mellé a kampánygyűlésüket.

Ugyanazt akarják, mint 2006-ban: felfordulást, zűrzavart és vért. De nem szabad felülni a provokációnak!

Míg őket az irracionális és mesterségesen gerjesztett gyűlölet mérgezi, addig a Békemenet a béke menete lesz. Egy fontos lépés a 2022-es választási győzelem felé.

„Céljaink máig nem változtak. Ma sem engedünk 48-ból, így nem engedhetünk 56-ból sem!”

Az Isten áldja meg Magyarországot! Az Isten áldja Érdet!

T. Mészáros András Facebook oldala