Az Összefogás Egyesület bízik az érdi Fidesz jelöltjeinek győzelmében

Az Érdi Összefogás Egyesület hangulatos polgári pikniket szervezett augusztus 15-én délután az Ófalusi Kastélydombon, ahol az egyesület tagjain kívül megjelentek az Érdi Spartacus SC, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete, az Érdi Horgászegyesület, az Érdi Ipartestület, valamint az Érd-Ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete képviselői.

A rendezvényen részt vett számos Fidesz-szimpatizáns érdi polgár, akik jelenlétükkel jelezték: az október 3-i önkormányzati választáson támogatni fogják a Fidesz érdi szervezete által indított T. Mészáros András polgármester-jelöltet és a Fidesz színeiben induló képviselőjelölteket.

– Fontosnak tartjuk, hogy időnként összejöjjenek azok a személyek, akik tudatosan vállalják a polgári értékeket, és azt sem tagadjuk, hogy a mai esemény kampánynyitó rendezvény is egyben, ahol bemutatjuk választókerületi képviselőjelöltjeinket, akikkel szeretnénk magunkat megméretni az október 3-i választásokon – ezt már Segesdi János alpolgármester, Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése Fidesz-KDNP frakciójának vezetője mondta.

T. Mészáros András, a Fidesz érdi szervezete, valamint az Összefogás Egyesület elnöke beszédében az összetartás fontosságát hangsúlyozta, és beszélt a megyei jogú város közösségteremtő szándékairól és lehetőségeiről.

– Az Érden is erősödő összefogás minden valószínűséggel hozzájárulhat a számunkra kedvezőtlen folyamatok megváltoztatásához. A mai esemény kiváló alkalom arra, hogy összegezzük az eltelt három és fél esztendő eredményeit és a megtett utat. Azok az emberek, akik komolyan gondolják, hogy kötődnek Érdhez, akik hisznek Érdliget, Érd-Parkváros, Érd Ófalu és a többi településrész felvirágzásában, azok előbb vagy utóbb egymásra találnak, és közösen még szebb eredményeket tudunk majd elérni – fogalmazott T. Mészáros András.

Az Összefogás Egyesület elnöke reményét fejezte ki, hogy egyre többen érzik otthonuknak Érdet.

– Külön kell szólnom Érd-Ófaluról, hiszen innen gyökerezik az egész „érdiség”, és ezt tudatosítanunk kell az egymást követő nemzedékekkel. Ha az egykori kastély dombjáról körülnézünk, akkor belátjuk egész Érdet, a közeli Dunát, a barokk templomot, és remélem egyre több lokálpatrióta ajánlja majd Érd szépségeit barátainak, ismerőseinek – tette hozzá az egyesület elnöke.

T. Mészáros András beszélt az egyéni felelősségről is, és hangsúlyozta, minden embernek tenni kell környezetéért, a település arculatának a megváltoztatásáért, otthonáért.

– Azt szeretném, ha a következő időszakban az érdi politikai életben is megvalósulna a tolerancia, mert a politikai versengésben is többféle igazság létezhet, noha meggyőződéssel állítjuk, hogy csak a Fidesz képviselőjelöltjeire leadott szavazatokkal lehet tovább folytatni az elért városfejlesztési sikereket. Reményeim szerint a jelöltjeinkre leadott szavazatok révén folytatni tudjuk elkezdett munkánkat, amelynek eredményeit egyre többen látják. Ez nemcsak rajtunk múlik, hanem azon a 65 ezer emberen, akik – reményeink szerint – valóban otthonuknak gondolják Érdet – fogalmazott T. Mészáros András.

Az Összefogás Egyesület elnöke emlékeztetett a csatornázási program összetartó erejére, hiszen napok alatt kiderült: a lakók többsége azonnal csatlakozott a társuláshoz, és jelentős önrésszel támogatja Érd modern kori történelmének legnagyobb beruházását. Csaknem 18 ezer ingatlantulajdonos 250 ezer forinttal támogatja a csatornaprogram megvalósulását.

– A társuláshoz csatlakozók aláírásukkal jelezték, ők ehhez a közösséghez szeretnének tartozni. Manapság már nem igaz az a korábban hangoztatott megállapítás, hogy Érd alvóváros. Érden már történnek dolgok, itt érdemes élni. A statisztikai adatok is azt bizonyítják, hogy évről-évre nő a város lakosságának a száma, és 1990-hez viszonyítva mintegy 20 ezerrel többen laknak jelenleg a megyei jogú városban. Igaz, a város nem tudta minden esetben biztosítani a gyors betelepülés által megkövetelt szolgáltatásokat, egyik percről a másikra nem lehetett kiépíteni a megfelelő infrastruktúrát, nehéz volt megfelelő számú óvodai és bölcsődei helyeket biztosítani a gyermekeknek, nehéz megfelelő iskolát találni, de tudomásul kellett venni, hogy egyszerre nem lehet több évtized elmaradt beruházásait pótolni – mondta az egyesület elnöke.

T. Mészáros András reményét fejezte ki, hogy a jövőben a jelenleginél nagyobb szerepet kap majd a Duna, hiszen eddig nem vált a település szerves részévé a folyam. Többet kell tenni a helyi értékek megismertetéséért, egyebek között tudatosítani kell azt a tényt, hogy Eger és Pécs mellett csak Érden van minaret, és ez is hozzájárulhat a város idegenforgalmának a fellendítéséhez.

Az Összefogás Egyesület elnöke méltatta a város iskoláiban zajló magas színvonalú oktató-nevelő munkát, és jelezte, hogy a közeljövőben a Vörösmarty Mihály Gimnázium mellett újabb iskolában, a Gárdonyi Géza Általános Iskolában is megteremtődnek a gimnáziumi oktatás feltételei. A Teleki Sámuel Általános Iskola is igényelte a gimnáziumi oktatás feltételeinek a megteremtését. Ennek nincs is akadálya, de meg kell fogalmazni pontosan és időarányosan a tennivalókat.

T. Mészáros András beszédében emlékeztetett a különböző pályázatok által megnyert összegekre, és sikernek nevezte, hogy mintegy 39 milliárd forint pályázati összeg érkezett Érdre.

– Ha a választók akaratából képviselőjelöltjeinkből képviselők lesznek október 3-án, akkor minden garancia meglesz arra, hogy aszfaltos utak épüljenek, és gyermekeinknek lesz majd megfelelő számú óvodai és bölcsődei hely is. Biztosak vagyunk abban, hogy sikeres évek elé néz a város, éppen ezért kérem, szavazataikkal támogassák a Fidesz jelöltjeit – közölte az egyesület elnöke.

A rendezvényen a továbbiakban Borteleki Gábor Cseh Tamás dalokat adott elő, a sátraknál pedig halászlét, különféle pörkölteket és testes érdi borokat szolgáltak fel.

(forrás: Papp János, Érdi Újság)

Címkék: , , , , , , , , ,