Az Új Széchenyi Terv a gazdaság talpra állítását szolgálja

Az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen – mondta Orbán Viktor a terv budapesti bemutatóján.

A miniszterelnök véleménye szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a “legkomolyabb versenyelőnye” ma Magyarországnak. Beszédében elmondta, hogy az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép – kétharmados parlamenti többségben kifejeződött – akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára.

Úgy látja, az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenekfölött büszkének kell rá lenni – tette hozzá, a kormánypártok kétharmados többségét a magyar emberek összefogása megtestesülésének nevezve.

Mint kitért rá, a kormányzás során kell vállalni konfliktusokat is, de az Új Széchenyi Terv a kormányzás “barátságos arcát” mutatja, a reményről, az együttműködésről és a közös lehetőségekről szól.

Orbán Viktor aláhúzta, hogy a kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll. Ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, ez segít majd 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság csökkentését.

Az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen – összegezte a terv lényegét a kormányfő. Megjegyezte, egy ország átszervezésére egy emberöltőben csak egyszer van lehetőség. Mindig meg kell küzdeni “a múlt erőivel”, amelyek azon dolgoznak, hogy Magyarországot visszavigyék a nemzetközi gyámság alá, a megszorításokba, az eladósodásba, “amin aztán ők jót kereshetnek”, de a mostani kormány ezt nem támogatja – hangsúlyozta. Ha a hazai kis és közepes vállalkozások egyre többen lesznek, és sikeresebbé válnak, belátható időn belül az egész ország erősebb, sikeresebb és boldogabb lesz.

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy majd az állam munka helyett valamilyen, másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni. Meglátása szerint, ha nem fogadjuk el azt a tételt, hogy nem lehet elmenekülni a munka elől, akkor nincs esély a gazdaságpolitika sikerességére.

orbanviktor.hu – mti, fotó: Botár Gergely

Címkék: , , ,