Először van Érd Megyei Jogú Városnak NB1-es csapata!

Egy város, egy közösség életében fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan célok, amelyért érdemes küzdeni, amelyért lehet szurkolni. Három és fél éve Érden elhatároztuk: elég volt a harmadik vonal alsó feléből! Elhatároztuk és meg is csináltuk – az immár NB I-es érdi női kézilabda csapat megkezdte az új bajnoki idényt az FTC elleni mérkőzésen.

Amikor a merész terveket szövögettük -mondta Tekauer Norbert, valóban kevesen hittek azok megvalósulásában. Az élet azután a merészeket igazolta: az 1973 óta működő Érdi VSE hölgykoszorúja előbb feljutott az NB I/B-be, majd a 2008/2009-es évadban már a magasabb osztályban lettek bronzérmesek. A tavalyi bajnoki szezonra pedig a konkrét feljutási ambíciókat megfogalmazva vágtak neki és célba is értek.

[galleria transition=fade height=350 width=600 autoplay=true]
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fradi_1.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fradi_2.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fradi_3.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fradi_4.jpg
[/galleria]
Közben az utánpótlás neveléséről sem feledkeztek meg: a 2007-es tizennyolc fiatal helyett mára százötven tagot számlálnak a korosztályos együttesek, ahol már a legapróbbak is témát jelentenek. Ők a szivacslabdázással kezdik a sportággal való barátkozást.  Természetes, hogy az NB I-ben bennmaradásra számító csapatunk iránt folyamatosan nő az érdeklődés. Sokat jelent, hogy a város vezetése is mellettük áll.

T. Mészáros András polgármester erről nemrég a következőképpen nyilatkozott:

Mindenkit elismerés illet, akinek bármi köze is van az elért nagy sikerben. Amikor 2007-ben megalkottuk az új sportkoncepciónkat, nem véletlenül döntöttünk éppen a női kézilabda felfejlesztése mellett. Ez a sportág ugyanis Magyarországon mindig is világszínvonalat képviselt, ezért tartottuk érdemesnek arra, hogy mi is felkapaszkodjunk erre az imázshordozó vonatra, amelyen eltökélt szándékunk hosszan rajta is maradni. Fiatal játékosainkkal az NB I középmezőnyébe tartunk, ez a konkrét célunk.

A csapat és a szervezők továbbra is nagy szeretettel várnak az NB I-es mérkőzésekre minden sportot szerető érdit. A csapatról, újdonságokról és az elért eredményekről, valamint fényképes beszámolókról a honlapjukon, a www.etvkezilabda.hu oldalon tudhat meg többet!

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ ÉRD! HAJRÁ LÁNYOK!

Címkék: , , , , , , , , ,