Esély a munkaerőpiacon a kismamáknak és a tartósan munkanélkülieknek

Szedlacsek Emília igazgató az Érdi Újságnak elmondta: az utóbbi időben tapasztalható növekvő munkanélküliség, és a gazdaságban végbemenő változásoknak köszönhetően egyre inkább érzékelték annak szükségességét, hogy intézményük eddigi szolgáltatási területeit fejlesszék.

A Szepes Gyula Művelődési Központ a közművelődési intézményrendszer felnőttképzési kapacitásának bővítésére pályázatot adott be, melyen sikeresen szerepelt. Pályázatuk kidolgozását megelőzően az előzetes tanulmány – mely a Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetőjének segítségével készült el – két olyan területre világított rá, melyre jelenleg nincs megfelelő megoldás.

Ezen két fejlesztésre, képzésre szoruló terület:
1. a GYES-en/ GYED-en lévő szülők, valamint
2. a tartósan munkanélküli személyek által indított kényszervállalkozásokat működtetők köre.

Felmérésük szerint a GYES-en/ GYED-en lévő kismamák számára a térségbe évek óta nem zajlott olyan képzés – különösen nem ingyenes – amely az ő munkába való visszatérésüket hivatott elősegíteni.

Ebben az évben egy sikeres pályázat eredményeképpen, a tanfolyam költségeit a művelődési központ átvállalja!

A MUNKAERŐ-PIACI KÉPZÉS tanfolyamot 2010. szeptemberében indítanák (további információért kattintson ide!)

A VÁLLALKOZÁSI ISMERETEK tanfolyamot 2011. tavaszán indítanák mindazoknak, akiket foglalkoztat a vállalkozás gondolata (további információért kattintson ide!)

Jelentkezni és érdeklődni személyesen a Szepes Gyula Művelődési Központban vagy a 06-23/ 365-490/115 telefonszámon Ozsda Erikánál, illetve a művelődési házban szeptember 15-én tartandó Állásbörzén lehet.

Címkék: , , , , ,