Kósa Lajos: A Fidesz felkészült a választásokra

A Fidesz és a KDNP egymással szövetségben teljes egészében felkészült az önkormányzati választásokra – közölte Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést.

Kósa Lajos kérdésre válaszolva elmondta:
“Olyan biztos nem lesz, hogy valaki elindul Fidesz színekben és utána -mondjuk egy KDNP-s- ráindul. Az nem fog működni. Hiszen egy országos szövetségben vagyunk. Ha mégis lenne ilyen, akkor ennek olyan következményei vannak, hogy ebben a szervezetben vagy a KDNP-ben – a megegyezés szerint – a politikai karrierjének a végét jelenti.”

Kósa Lajos azt mondta még: bíznak abban, hogy a tavaszi összefogás országosan lehetővé teszi Magyarország újjáépítését az elmúlt kormányzat kártéteményéből.

Kiemelte: a tavaszi országgyűlési választásokhoz képest nem terveznek más szervezetekkel szövetséget kötni. Leszögezte: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést; nem lesz olyan Fidesz-jelölt, aki akár burkoltan, akár nyíltan szocialista vagy jobbikos támogatást elfogad, aki ezt teszi, az „elveszíti a Fidesz támogatását”.

A Fidesz szeretné az összes jelöltjét szeptember elején felállítani.

A teljes sajtótájékoztató anyagát itt megtekintheti: