KÖZLEMÉNY

Érd Megyei Jogú Város polgármestere felháborítónak és politikai haszonlesésnek tartja és minden jó érzésű érdi polgár nevében visszautasítja azt, hogy a baloldal jelöltje az elmúlt napok rendkívüli időjárása kapcsán katasztrófa-kampányt folytat.

 

A napokban olyan esőzés zúdult több magyarországi településre, köztük Érdre is, amilyen évtizedek óta nem volt.

A vihar olyan erősségű volt az ország több részén, hogy egyes településeket elzártak a megáradt patakok, Budapesten műtéteket kellett elhalasztani, a Péterfy Sándor utcai kórház újszülött osztályán aggregátorral biztosították az áramot.

Érden a megépült és épülő vízelvezető-rendszernek és a helyi tűzoltóság, illetve a katasztrófavédelem munkatársai áldozatos munkájának köszönhetően sikerült elkerülni a tragédiát.

A baloldal polgármesterjelöltje nem ajánlotta fel segítségét a károk enyhítésében, nyilván azért, mert azzal volt elfoglalva, hogy közösségi oldalakon katasztrófa-kampányt folytasson.

Érd polgármestere visszautasítja az ilyen jellegű kampányolást, és arra kér minden, a választáson résztvevő politikust, hogy ha nem tud a város közösségének hasznára lenni, legalább ne a bajba jutottak kárán próbáljon politikai előnyt kovácsolni.

 

Érd, 2014. szeptember 13.

 

Arató Zsolt

sajtófőnök

Érd Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal