Lakó-pihenő övezet kell a Szendrői utca környékén is!

Dombos-Parkváros az egyik olyan terület, ahol az elmúlt években a legtöbb szilárd burkolatú út épült. Ez nagyrészt azért is történt, mert jóformán alig voltak aszfaltos utcák ezen a részen. Természetesen még sokat kell építeni, de mostanra legalább egy vagy két utcányira mindenkitől szilárd burkolatú az utca. Ha tovább épült az úthálózat, akkor innen kell majd folytatni.

Viszont ahol megépül az út, azonnal meg is jelenik egy másik típusú gond. Rögtön megjelennek azok a lakótársaink, akik a jó minőségű úton haladnak, de az indokoltnál nagyobb sebességgel. Bizonyos helyeken azt hiszik, hogy autópályán vannak, olyan sebesen száguldoznak.

Nemrég több tucatnyian keretek meg levélben a Szendrői utca környékéről ezzel a panasszal. Kérték, hogy amennyiben van rá lehetőség, kerüljön a kritikus szakaszokra sebesség-korlátozó tábla.

Megkértük a város forgalom szabályozással foglalkozó szakembereit, hogy vizsgálják meg ennek lehetőségét. Azt a hírt kaptam, hogy amennyiben nincs jogszabályi akadálya, akkor teljesíthető az ott lakók kérése, hogy nyugodtabb körülmények között élhessenek!

 

Fülöp Sándorné

9. sz. választókerület