Magyarország legyőzte a reménytelenséget

Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért – fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, „köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak”, gratulálva a „történelmi eredményhez”.

Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem Magyarországé, az önöké – fogalmazott a párt elnöke. Mint mondta, a magyarok elkezdtek írni egy mondatot ’56-ban és 90-ben. Ítéletet mondtak egy korszak fölött, csakúgy mint most. „A mai napon Magyarország polgárai leadták a szavazatukat magukra, és győztek” – emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: „Magyarország legyőzte a reménytelenséget”.

Az előttünk álló feladat, hogy befejezzük ezt a mondatot, hogy Magyarország felemelt fejjel térjen vissza – mondta Orbán Viktor. Be kell bizonyítani, hogy nem egy fellángolás volt a mai eredmény – tette hozzá. A Fidesz elnöke szerint a 2010-es évnek is be kell vonulnia a történelembe. „Minden idegszálammal érzem, hogy életem legnagyobb feladata előtt állok, de ez a feladat megoldható.” A Fidesz elnöke kijelentette: minden magyar emberre szükség van, mi a hűség emberei vagyunk.

A szikár, prózai tény az, hogy ezt a választást megnyertük – mondta el vasárnap Orbán Viktor. A Fidesz KDNP Magyar Polgári Szövetség elnöke elmondta: nem egy szokványos választást nyertünk meg. „Ne ijedjünk meg: történelmi választás volt. A történelem nagy úr, de ha ad, akkor bőven ad”. A Fidesz vezetője elmondta: kellő szerénységgel és alázattal kijelenthetjük az első forduló után, hogy a kormányalakításhoz többség megvan. Orbán közölte azt is: az eredmény nem bizonytalan, nem kétséges, egyértelmű népakarattal van dolgunk, Magyarország polgárai mélyreható változást akarnak.” Orbán leszögezte: tudjuk hogy az változások történelmiek, ezért nem kétséges, hogy az elvárások is azok. „Nem fogunk megrettenni, csak mert a kihívás óriási.

Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért – fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, „köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak”, gratulálva a „történelmi eredményhez”. Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem Magyarországé, az önöké – fogalmazott a párt elnöke. Mint mondta, a magyarok elkezdtek írni egy mondatot ’56-ban és ’90-ben. Ítéletet mondtak egy korszak fölött, csakúgy, mint most. „A mai napon Magyarország polgárai leadták szavazatukat magukra, és győztek” – emelte ki Orbán Viktor, „Magyarország legyőzte a reménytelenséget”.

„Hány, de hány hetet, hónapot évet keseregtünk együtt végig, hogy amit látunk, az a mi hazánk?” – tette fel a kérdést Orbán. Úgy látja, „készen állunk a feladatra”, utalt a választást követő, várható kormányalakításra a pártelnök. A választás éjszakáján az ünneplésé a főszerep – szögezte le –, de hozzátette, szerénynek és alázatosnak kell maradni. Végül felhívta a figyelmet: ahol még nyitott a választás, két hét múlva legalább ennyien járuljanak az urnákhoz.

(MNO)