Minden ember mondhassa el a véleményét!

Meg kell ismerni a magyar emberek álláspontját a Soros-tervről, ezért a Fidesz-frakció egy nemzeti konzultáció lebonyolítására kérte a kormányt – jelentette be Kósa Lajos, Velencén, a Fidesz kihelyezett frakcióülésének helyszínén.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, az Európai Bíróság kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban hozott döntése szélesre tárja a kaput a Soros-terv megvalósítása előtt. Emlékeztetett, alig telt el egy nap a bíróság döntése után, az Európai Bizottság migrációs ügyekkel foglalkozó biztosa már bejelentette, hogy megkezdik a felső korlát nélküli, úgynevezett állandó áttelepítési mechanizmus előkészítését. Ez azt jelenti, hogy felső számhatár nélkül, kötelezően szétosztanák az uniós országok között a migránsokat.

Kósa Lajos hozzátette, azonnal egy vita is elindult, hogy az uniós országoknak egységes ellátási formát kéne biztosítaniuk, amelynek a német szint a követendő példája… Soros György azt mondta, hogy ennek biztosításához az országoknak hitelt kellene felvenniük. Megjegyezte, alig, hogy megfékeztük az ország eladósodását, kikeveredtünk a túlzottdeficit-eljárás alól, most jön egy ilyen terv.

Kósa Lajos emlékeztetett, hogy az ellenzék a migrációs válságra azt mondta, hogy az egy fideszes álprobléma, és a kötelező betelepítési kvótáról tartott népszavazás kapcsán is azt mondta, hogy nem lesz kötelező betelepítés, legfeljebb csak önkéntes. Az Európai Bíróság döntése után nyilvánvaló, hogy ez hazugság volt, és az ellenzék hazudott.

A kerítés kapcsán hangsúlyozta, hogy azt maga Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, sem az európai és magyar baloldal sem támogatja, sőt Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt le is bontaná. Az Európai Bizottság elnöke azt mondta, az országhatárok védelmét el tudják fogadni, de a kerítést nem- idézte fel Kósa Lajos.

 

 

 

Forrás: fidesz.hu

Kép forrás: fidesz.hu

 

Címkék: , , , ,