Nemzeti cél a közrend és közbiztonság helyreállítása

Politikai felelősségre vonás nem lesz a kormányváltás után, de az elkövetett bűncselekményekért: lopásokért, csalásokért felelniük kell a politikai döntéshozóknak – jelentette ki keddi szekszárdi sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója azt mondta, a párt által megfogalmazott öt nemzeti cél egyike a közrend és közbiztonság helyreállítása. Az elmúlt nyolc évben – tette hozzá – megrendült a büntetőügyekért felelős állami szervekbe vetett bizalom, ezt kívánják helyreállítani. Önálló belügyminisztériumot hoznak létre, és szakmai törvények módosításával segítik az igazságszolgáltatás gyorsítását – mondta Balsai István.

Reméljük, az új kormány az érdi kistérség esetében is hathatós intézkedéseket hoz a közbiztonság javításának támogatására!

Balsai István sajtótájékoztatóján a legsürgősebben vizsgálandó ügyként a 2006. október 23-án történteket említette, hiszen a felelősök máig nincsenek megnevezve.

Mint mondta, az elsők között fogják vizsgálni a székházügyeket, így az MTV-, a Posta- és a MÁV-székház, valamint a kormányzati negyed kapcsán elúszott milliárdok ügyét; a titkosszolgálatok politikai célokra való felhasználását, a földügyeket, a tanácsadói és a kommunikációs szerződéseket. Kiemelte, hogy ezek nem politikai felelősségre vonások lesznek, hiszen itt “lopásokról, sikkasztásokról és átverésekről van szó”. Hozzáfűzte, hogy szigorítani kell a büntető törvénykönyvet, és be kell vezetni azt, hogy az életellenes cselekmények visszaeső elkövetőit minden esetben életfogytig tartó büntetéssel lehessen sújtani.