NYÍLT LEVÉL A MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉSNEK

TISZTELT KÉPVISELŐK!

Vajon hány válságnak kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy a magyar országgyűlés végre megtanulja, hogy egy ország költségvetése nem játék a számokkal?

A Bajnai-kormány 2010-re tervezett költségvetése ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített trükkös költségvetések, amelyek évről évre rontották az ország hitelét, versenyképességét. Ennek következtében a nemzetközi válság hazánkat sokkal súlyosabban érintette, mint a szomszédos országokat.

A mostani tervezet ugyanúgy nem tartalmazza az évek óta szükséges reformokat és nem segít a magyar vállalkozások versenyképességének javításán. A felesleges és fojtó bürokrácia visszaszorításában, valamint az országot gúzsba kötő adósságállomány csökkentésében nincs előrelépés, ugyanakkor alul van terezve a költségvetési hiány, így mindezek következtében az országnak nem lesz esélye kilábalni a válságból.

A hiány növekedését okozó bevételkiesések többek közt abból adódnak, hogy a kormány felültervezte mind a társasági adóból, mind az általános forgalmi adóból származó bevételeket, és fiktív előirányzatból akarja finanszírozni a gyógyító-megelőző tevékenységet. Ezzel párhuzamosan a kiadásokat pedig lényegesen alulkalkulálták.

Ezért felszólítjuk a magyar országgyűlés valamennyi képviselőjét, hogy ne szavazzák meg az országot rossz irányba vivő költségvetést.

NE SODORJÁK ÚJABB VESZÉLYBE AZ ORSZÁGOT!

Járai Zsigmond, Szász Károly, Adamecz Péter, Arnold Mihály, Soós Lőrinc, Deák Klára, Pakucs János, Rózsás-Adela-Isabella, Novoszáth Péter, Csizmadia Norbert, Szapáry György, Auth Henrik, Mellár Tamás, Náray-Szabó Gábor, Bánki Frigyes, Faggyas Sándor, Nagy Viktória, Rózsás Tamás, Kovács Antal Ferenc, Botos Balázs, Bod Péter Ákos, Heim Péter, Gazsó L. Ferenc, Töröcskei István, Harczi Marianna, Csordás László, Sebestyén Tibor, Subai József, Horváth Zoltán