Soha nem volt ilyen nagy igény a változásra

Eddig mintegy 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz–KDNP országosan – jelentette be Nyitrai Zsolt szerdán Budapesten. Érden is szépen gyűlnek az ajánlószelvények. Ha még nem találkozott önkénteseinkkel, szeretettel várjuk az Alsó u. 8 szám alatt, az Összefogás székházban!

A Fidesz operatív igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy „soha nem volt ilyen nagy igény a változásra”. Kérdésre hozzátette: ajánlószelvényeket eddig még nem adtak le a jelöltjeik a helyi választási irodákban, ami tudatos is a részükről, de – mint mondta – a leadás folyamatos lesz. A Fidesz–KDNP célkitűzése kétmillió darab ajánlószelvény összegyűjtése. Ezzel kapcsolatban Nyitrai megjegyezte, nem szeretnének számháborúba, versenybe bocsátkozni, a céljuk az, hogy minél több emberrel találkozzanak az ajánlószelvény-gyűjtés március 19-ig tartó időszakában.

Nyitrai tájékoztatása szerint nagyon sokan személyesen viszik be ajánlószelvényüket a Fidesz választókerületi irodáiba, és érezhetően sokan vannak azok is, akik az interneten keresztül jelezték, hogy a Fidesz–KDNP jelöltjeit támogatnák ajánlószelvényükkel. A politikus szólt arról is, az ország szinte mindegyik választókerületében voltak olyan tapasztalataik, hogy „álfideszesek” – a választókat megtévesztve, a Fidesz nevével visszaélve – ajánlószelvény-gyűjtéssel próbálkoznak.

Az MTI azon kérdésére, hogy eddig hány feljelentés született „álfideszes” ajánlószelvény-gyűjtők ügyében, Nyitrai úgy válaszolt: az adott helyeken a jelöltek, illetve a választókerületi munkatársak megtették az ezzel kapcsolatos intézkedéseket, pontos számot nem tudott mondani.