Környezetvédelem: végre figyelmet kapott Érden is

Fülöp Sándorné Magdika

Fülöp Sándorné Magdika a 9-es választókerületben indul a Fidesz színeiben. Eddigi munkájáról és terveiről kérdeztük.
– Ez a terület volt korábban Érd egyik legmostohábban kezelt része. Nincs egy komoly üzlet, nincs iskola, óvoda, bölcsőde. Ezen szeretnék javítani.

– A mostani ciklusban listás képviselőként vett részt a közgyűlés munkájában. Melyik területen tevékenykedett? Milyen bizottságokban?
– A szociális és a környezetvédelmi bizottságok tagja voltam. A szociális bizottság munkája szerintem nagyon eredményes volt, a válság és a normatív támogatások csökkenése ellenére jól meg tudtuk oldani például az idős gondozást, a szociális otthonok jól működtek, sikerült az otthonokat otthonossá tenni. A négy év alatt végig szoros kapcsolatot tartottam velük, minden rendezvényükön – például az idősek napján – részt vettem. Megszerveztem az anyák napi köszöntést, műsort szerveztünk karácsonyra, ajándékokat is vittünk, és ezt nagyon jó szívvel fogadták az idősek.

– A Fidesz érdi nyugdíjas tagozatának az elnöke, és ez a tagozat a legaktívabb, mindenütt ott vannak, ahol valami történik a városban: szervezik a gyereknapot, ott vannak a majálison, polgári pikniken és másutt.

– 2007-ben alakult meg a tagozatunk, és kezdettől fogva én vagyok az elnöke. Nagy létszámmal működünk, nagyon aktív csapat jött össze.

Minden rendezvényben, kampányban, munkában részt veszünk. Mi szervezzük a gyermeknapot és az anyák napi ünnepségeket. Főzünk, sütünk, például gyereknapra ezernél több palacsintát sütöttünk. Ez már olyannyira hagyomány lett, hogy palacsinta nélkül el sem tudják képzelni az érdiek a gyereknapot. Ugrálóvárat is szoktunk felállítani, ennek minden évben nagy sikere van a gyerekek között. Az idén ugyan az eső közbeszólt, de ennek ellenére jól sikerült ez a rendezvényünk is.

– A környezetvédelmi bizottságban mit sikerült elérni?

– A bizottságban egész Érd környezetéért dolgoztunk, és összefogva a Környezetvédő Egyesülettel, például sikerült a Fundoklia völgyet kitakarítani, és létrehozni egy tanösvényt is ott. A kihelyezett térfigyelő kamerák és az elhelyezett akadályok segítettek abban, hogy azóta kevesebb hulladékot raknak le itt, de sajnos sokan még most sem érzik magukénak a várost, és barbár módon sittet, hulladékot raknak le természetvédelmi területen. Jobban kellene vigyázni vigyázni az értékeinkre!

[galleria transition=”fade” height=”300″ width=”400″ autoplay=”true”]
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_1.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_2.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_3.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_6.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_7.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_8.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_9.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_10.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_11.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_12.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_13.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_14.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_15.jpg
http://erdifidesz.hu/wp-content/uploads/2010/09/fundoklia_16.jpg
[/galleria]

Fontos lenne, hogy már a gyerekeinket is környezetvédelemre neveljük, és az iskolákban is nagyobb figyelmet fordítanának a nevelésre, akár úgy is, hogy évente egyszer-kétszer kivinnék a gyerekeket takarítani, hulladékot összeszedni.

Nagy probléma a szelektív hulladékgyűjtő szigetek állapota, mert sajnos nem csak a szelektív hulladékot, de a rossz bútortól a döglött macskáig mindent odahordanak felelőtlen emberek. Jó lenne, ha lenne több hulladékudvar. Újabb térfigyelő kamerák kihelyezése is segítene ezen, mert talán könnyebben el lehetne kapni az illegális szemetelőket.

– A 9-es körzet, ahol indul, Érd egyik legelhanyagoltabb része volt korábban. Melyek Ön szerint a legfontosabb
feladatok?
– Valóban, az elmúlt években nem történt itt szinte semmi, pedig egyre jobban beépül a körzet. A közösségi közlekedés például jelenleg teljesen hiányzik, nagy távolságokat kell gyalogolni a buszmegállóig.
Ezen segíteni fog a hamarosan beinduló helyi közlekedés. Sajnos ebben a körzetben nincs se iskola, se óvoda, se orvosi rendelő, mindenért utazni kell más körzetekbe. Az utak is elhanyagoltak, alig van aszfaltos út. Az idei nagy esőzések sok helyen még rontottak is rajtuk. Hamarosan elindul a csatornázás, ekkor két út lesz kijelölve, a Kalotaszegi és a Késmárki, ezeket fogják először rendbe tenni, és a csatornázás befejezése után a legfontosabb feladat az út- és járdaépítés lesz.

A járdaépítést is nagyon fontosnak tartom, mert a legtöbb gyerek gyalog jár az iskolába, és az ő biztonságukért mindent
meg kell tenni. Szorgalmazom ezért, hogy a jövőben is maradjon meg a kerületekben a járdaépítési keret.

– A kopogtató cédulák gyűjtése során nyilván sok emberrel beszélgetett. Mi a tapasztalata?

– Úgy láttam, hogy az emberek bíznak a mostani városvezetésben, és azt szeretnék, hogy folytatódjon a megkezdett munka, mert azt mindenki látja, hogy Érden – az évtizedes lemaradás után – végre elindult valami.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,