dr. Bács István

1981-ben születtem Budapesten. Ezer szállal kötődöm a választókerülethez: itt voltam elsőáldozó és bérmálkozó, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségiztem, a Tusculanumi templomban volt az esküvőm, jelenleg is a kerületben élek. Nős vagyok, egy kislány édesapja. Jogász szakon diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetemen Állam- és Jogtudományi Karán. Az érdi Fidelitasnak megalapításától, 2002-től elnöke voltam 2008-ig. 2008-tól az érdi kézilabda újjászervezésében és sikereinek elérésében vállaltam szerepet, a hazai mérkőzések főrendezője voltam idén nyárig.

2006 óta az érdi Polgármesteri Hivatalban dolgozom. Kezdetben mint a Polgármesteri Kabinet tagja, majd vezetője, 2010-től pedig mint polgármesteri főtanácsadó. Az óvoda-, sport- és infrastrukturális fejlesztések, beruházások lebonyolítása mellett a multinacionális vállalatokkal való kapcsolattartás a fő feladatom. Az Lidl, a Spar, a DM és a Mobis érdi megtelepedéséért is én feleltem.

Fontosabb munkáim a Bem téri Szivárvány Óvoda felújítása és bővítése, a Batthyány Tornacsarnok újjáépítése, a Kutyavári Óvoda felújítása és bővítése, a Holló utcai óvoda építése, valamint a Gyula utcai Meseház Óvoda építése. Jelenleg az új Gyermekjóléti Központ kialakítása mellett a Bem tér rendezésén, átépítésén dolgozom.

Célom, hogy a város folytassa a fenntartható fejlődést. Látom, hogy kitartó, szakszerű munkával mind több nagyvállalat csábítható Érdre, így biztosítva többletforrást az utak, intézmények felújítására, fejlesztésre, hogy Érd egy nyugodt, virágzó kertváros legyen.

Személyes honlapom: www.bacsistvan.hu