Tag Results

Folyamatos beruházások hazánkban

Az elmúlt 10 hónapban megvalósult hazai és külföldi beruházások mértéke meghaladta a 450 milliárd forintot, amelyhez a kormány 40 milliárd forint támogatást nyújtott.

A magyar ipar fejlődik, Magyarország ma ismét egy nagy korszak kapujában áll.

Megvalósul a sportkomplexum az Ercsi úton

T. Mészáros András polgármester és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatója szerdán aláírták az együttműködési megállapodást az Ercsi úton komplexum megvalósításáról. A beruházás 3,2 milliárd forintból valósul meg, az NSK beruházásával jövő év december 31-ig, amely remélhetőleg alkalmassá válik arra, hogy a környék sportéletének egyik központja legyen – mondta T. Mészáros András.

Az új komplexumban kialakításra kerül egy új, szabványos méretű pálya, továbbá a nézőtér 1800 fő befogadására lesz alkalmas, amelyből 1320 férőhely fedett lelátóval lesz ellátva. Megépül egy főépület a sportközpont számára, és egy étterem is elhelyezésre kerül.

T.Mészáros András és Kovács Norbert

 

Fotó: Boros Sándor

Forrás: erdmost.hu

Új buszmegállók városszerte!

Az érdi önkormányzat tavasz óta 4 buszmegállót újított fel, ebből kettőt lakossági visszajelzés alapján, kettő rekonstrukciója pedig a szolgáltató,a Volánbusz Zrt. kérésére történt meg. Dr. Bács István alpolgármester elmondta, hogy kettő buszmegálló teljesen átépült, az egyik az Erika utcában, a másik a Rekettye utcánál, továbbá buszvárókat telepítettet az önkormányzat a Rómer Flóris térnél és Muskátli utcánál mindkét irányban, illetve az Aggteleki utcánál a városközpont felé.

A buszvárók telepítése 5 millió forint értékben történt, a Rekettye utcai buszmegállóban történt beruházás 6 millió forintba került, itt a szakemberek teljesen kicserélték az alapot, térköveztek, megoldották a vízelvezetést és szegélyeket is építettek a többi között –mondta az alpolgármester.

Dr. Bács István elmondta még, hogy  új buszváró épül a Budai úton is.

 

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán kitért arra is: 2010 óta már több mint 500 iskola újult meg 38,2 milliárdos forrásból. Hozzátette: a tanterem, tornaterem, tanuszoda fejlesztési program keretében három új intézményt adnak át a jövő héten Fertődön, Geszten és Izsákon.

Bővebben tájékozódhat a kormány honlapján:

Átfogó iskolafejlesztési program indul

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Forrás: www.kormany.hu

 

Stabil pénzügyi alapokon a város fejlesztése

Megérkezett a támogatói okirat a csapadékvíz elvezetési program második ütemére is.

Ebben összesen 4.800.000.000 forint támogatást nyújt a Magyar Kormány Érd területén vízelvezetési rendszer továbbfejlesztésére. Ebből 2017. évben 2.930.000.000 Ft-ot, 2018. évben 1.870.000.000 Ft-ot kaphat meg a város. Hatalmas összeg ez, hisz az elmúlt húsz évben még soha nem volt ennyi pénzügyi forrás erre a célra. De még mindig csak az út közepén tartunk, még legalább kétszer ennyire lesz szükség, hogy Érden mindenhol meg tudjuk oldani a problémákat.

A Modern Városok Programban a pénzügyi források kb. egyharmada út- és vízgazdálkodásra, egyharmada oktatási-nevelési, egészségügyi és szociális intézményekre, egyharmada a helyi gazdaság fejlesztésére és munkahelyek teremtésére jut. Ez a három fő irány, ami a Batthyány2020 Program célkitűzései alapján megvalósul. Stabil, mint egy háromlábú szék.

Simó Károly alpolgármester úr a támogatói okirattal

Védjük meg az Érd Arénát!

T. Mészáros András polgármester szombati felhívása.

Read the rest of this entry »

„MÉG SOHA SEMMI NEM ÉPÜLT FEL CSETTINTÉSRE”

Lassan véget ér az önkormányzati ciklus, októberben polgármestert és képviselőket választunk. Ez az időszak a számvetés ideje is: mi történt Érd életében ez alatt a négy év alatt, milyen munkát végeztek képviselőink és a városvezetés. Mindezekről T. Mészáros András polgármesterrel beszélgettünk.

Read the rest of this entry »

Érdi munkahelyeket teremtünk!

Sajtótájékoztatón jelentette be T.Mészáros András polgármester egy újabb érdi munkahelyteremtő beruházás megvalósítását. A 2009 márciusban elkezdett munka mára beérett: a nemrég átadott gyárban első körben 250 munkahely jött létre az elektronikai iparban tevékenykedő cégnél, amely később 300-ra fog bővülni.

A beruházás nem egyedi, várhatóan a közeljövőben további beruházások fejeződnek be. A terv az, hogy a gazdasági válság ellenére éveken belül 2-3.000 új érdi munkalehetőséget teremtsünk.

Az eseményről készült riportot ide kattintva megtekintheti az Érdi TV műsorában.

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk