Tag Results

Egyetlen szavazat is számít!

Kopor Tihamér

Felelősség

A környezetvédelem kapcsán szokták gyakran emlegetni, hogy a Föld nem a mienk, még csak nem is a mai emberiség tulajdona. Az unokáinktól kaptuk kölcsön. Óvó, féltő szeretettel kell rá vigyáznunk, a mi felelősségünk, hogyan adjuk tovább a felmenőinktől kapott kincseket az utódainknak. A felelősség azonban soha ki nem kerülhető senkinek sem. Minden értelmesen gondolkodó földi lénytől elvárható, hogy számoljon tettei következményeivel.

Így van ez a demokrácia működtetése során is. Az persze más kérdés, és e dolgozatnak nem is tud témája lenni, hogy napjaink tömegdemokráciája mennyire alkalmas arra, hogy a felelősségteljesen gondolkodók közös bölcsességének a kifejeződése legyen.

Read the rest of this entry »

Beszélgessünk másról!

Azok, akik két hétről, két hétre kézbe veszik az Érdi Lapot és megtisztelnek a figyelmükkel, jól tudják, hogy a politikai publicisztika műfaji szabályainak megfelelően, politizálok. Leginkább egyfajta kitekintéssel, országos és nemzetközi összefüggéseket is érintve. Az önkormányzati választások dandárjában, mi sem lenne természetesebb, hogy még inkább rákapcsoljak, és még inkább politizáljak. Hát nem fogok!

Read the rest of this entry »

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk