Tag Results

Becsüljük és támogassuk az időseket

Magyarországon megbecsüljük az időseket.

A nyugdíjasok számíthatnak a magyar kormányra

A héten, az Országházban tartott konferencián Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott  kiemelte, a kormány több mint kétmillió magyar nyugdíjassal kötött szövetséget 2010-ben, és megígérte, hogy történjék bármi, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét. A kormánynak ezt eddig sikerült betartani, és kijelentette, a jövőben is erre törekszenek majd.

A miniszterelnöki megbízott a nyugdíjasokat is segítő intézkedések közül említette az energiaárak, az alapvető élelmiszerek áfájának és több mint ezer gyógyszer árának csökkentését, a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, a nyugdíjas szövetkezetek bevezetését, valamint a nyugdíjprémium lehetőségét, amelyeket a magyar kormány 2010 óta meghozott. A nyugdíjas szövetkezetekről elmondta, hogy már minden megyében alakultak ilyenek, és az ott dolgozó nyugdíjasoknak keresményük után kizárólag a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell befizetniük.

Az Országházban elhangzottakat Novák Katalin, az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is megerősítette budapesti sajtótájékoztatón vasárnap. Az Orbán-kormány 2010-ben megígérte, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, és ezt még túl is teljesítette, hiszen az 10 százalékkal emelkedett az elmúlt években, az elmúlt 7 évben pedig 23 százalékkal – tette hozzá az államtitkár.

 

Forrás: kormany.hu; fidesz.hu

 

Köszöntjük az időseket!

Köszönjük a magyar nyugdíjasoknak, hogy egy élet munkájával felépítették az országot, és nap mint nap számíthatunk rájuk!

Tisztelet és megbecsülés jár az időseknek az év minden napján!

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk