Tag Results

November végéig készül el a nemzeti megújuló energia cselekvési terv

November végéig nyújtja be a kormány az Európai Unióhoz a megújuló energiáról szóló Nemzeti Cselekvési Tervet – közölte Szerdahelyi György, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) osztályvezetője kedden egy konferencián.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT), Új Nemzeti Cselekvési Terv című tanácskozáson Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímaügyekért felelős helyettes államtitkára az ÚSZT-ben meghatározott zöld gazdaság finanszírozásának új állami megközelítéséről beszélt, mivel a szükséges beruházások 80 százalékát a “szabadpiacról” kell megszerezni, és csak 20 százalék az európai uniós és a magyar állami forrás. Ezért minden stratégiai lépés előkészítésébe bevonják a vállalkozásokat, és befektetőbarát környezetet teremtenek a bürokrácia csökkentésével, az engedélyezés egyszerűsítésével.

Read the rest of this entry »

Készül a II. Batthyány Terv

T. Mészáros András polgármester heti sajtótájékoztatóján bejelentette: megfogalmazták azokat az elképzeléseket, amelyek pillérei lesznek a következő ciklusban elinduló II. Batthyány Tervnek. Read the rest of this entry »

Megújult a Széchenyi Iskola is!

Egy “zöld beruházás” keretében az energiatakarékosság céljából végzett beruházással kívülről is megújult a Széchenyi Általános Iskola! Negyvenhat év után végre a mai kornak megfelelő épületben várja ősztől a tanulókat az iskola, amelynek elsősorban az érdligeti iskolai körzet gyermekei örülhetnek.

A beruházásról egy rövid interjú keretében az Érdi TV számolt be, amelyet ide kattintva megtekinthet.

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk