Tag Results

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

 

Idén is méltóképpen emlékeztünk az aradi vértanúkra, akik életüket adták a szabadság oltárán hazájukért.

T. Mészáros András polgármester ünnepi beszédében elmondta:

170 évvel ezelőtt ezen a napon Arad várában 13 mártír állt szemben hóhéraival. Ugyanazokban a percekben Pesten az első felelős magyar kormány miniszterelnöke, Batthyány Lajos gróf nézett kivégzői szemébe. A szabadságharc leverése után egész Európát megdöbbentette az a kérlelhetetlen megtorlás sorozat, amelynek egyes becslések szerint 130 ember esett áldozatul. További ezreket pedig súlyos börtönbüntetésre ítéltek.

Az ő emlékezetükért gyűltünk ma össze, az ő emlékükre szólnak ma a harangok.

2006 óta nem egy emlékező beszédet mondtam már ezen a napon, s mindannyiszor csak a hősökről beszéltem. Azokról a mártírokról, azokról a bátor emberekről, akik feláldozták életüket a szabadságért. Magyarország és Európa szabadságáért. Ők a hősök, akik halálukig küzdöttek ezért a nemzetért, az országért, amit véráldozatuknak köszönhetően ma is a hazánknak nevezhetünk.

De soha nem beszéltem még az árulókról. Azokról, akiknek idegen érdekek szolgálata előrébb való, kifizetődőbb, mint a saját nemzetük boldogulása. Azokról, akiknek az árulása a bátrak halálához vezetett. A történelmi korok és a jelenkor árulóiról. Volt és van belőlük bőven e hazában. Meg lehet-e érteni az ilyen embert? Lehet-e bizalommal, nyitott szível fordulni az ilyen ember felé? Képvisel, őriz-e bármilyen értéket az, aki nemzete ellen cselekszik bármilyen okból is? 

A kérdés örök. Mindenki maga adhatja meg rá a saját válaszát.

Aki hű e szent háromsághoz: Isten, Haza, Család, az az ember soha nem válik árulóvá. Mert az árulás e szent hűség felmondása. Az ilyen emberben vajon miféle kötelességtudat lakozik? Az ilyen ember vajon miféle bizalomra szolgált rá?

Az emlékezés napján meggyújtjuk szívünkben az emlékezet lángjait. Adja Isten, hogy ennek a lángnak a fényénél mindig találjunk egymást mi, a nemzetért elkötelezett magyarok. Kérjük Istent, mert szükségünk van egymásra és szükségünk van a hősök példájára. Szükségünk van az erőre, amely segít emlékezni a mártírokra és az árulókra egyaránt.

Mert ez együtt adja a magasztos példát, melyet egyszer azok is felismernek majd, akik ma még vakok a tisztánlátásra. A példát, melyet – ahogy Kossuth Lajos fogalmazott 1890-ben„az utódóknak adtanak.” S vele együtt kérjük „buzgó imával a magyarok Istenét hogy tegye diadalmassá a velőkig ható szózatot, mely Hungária ajkairol a magyar nemzethez zeng. Úgy legyen!”

– zárta gondolatait T. Mészáros András.

 

Tisztelet és főhajtás az aradi vértank előtt!

Az érdi Fidesz–KDNP–Összefogás csapata

A polgármester mellett Érdért elkötelezett, a város építésében tevékeny részt vállaló, az itt élők érdekeit képviselő jelöltek állnak.

Ez az összefogás nem most alakult és nem egy választásra szól.

Ezt az összefogást nem a politikai bosszú és nem a sértődöttség tartja egyben.

Ez az összefogás szimbóluma annak az építő munkának, amelyet az érdiek közösen végeztek az elmúlt években, és amely lehetővé teszi a Batthyány Program és a Modern Városok Program folytatását.

T. Mészáros András polgármester – kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével – eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen.

Mi, a Fidesz–KDNP–Összefogás képviselőjelöltjei építjük a várost! Közösen az érdiekkel!

Az érdi Fidesz–KDNP–Összefogás csapata T. Mészáros András polgármester  vezetésével felkészült az  októberi önkormányzati választásra.

 

Az érdi Fidesz–KDNP–Összefogás önkormányzati képviselőjelöltjei:

 • Antunovits Antal,  1. Választókerület

 • Simó Károly,  2. Választókerület

 • Riebel Zsófia,   3. Választókerület

 • dr. Bács István,   4. Választókerület

 • Recsnyik Richárd,   5. Választókerület

 • Kopor Tihamér,   6. Választókerület

 • Józsa Csaba László,   7. Választókerület

 • Demjén Attila,   8. Választókerület

 • Fülöp Sándorné,   9. Választókerület

 • Zólyomi Ádám,   10. Választókerület

 • Barits Máté,   11. Választókerület

 • Takács Éva,   12. Választókerület

 

 

Megvalósul a sportkomplexum az Ercsi úton

T. Mészáros András polgármester és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatója szerdán aláírták az együttműködési megállapodást az Ercsi úton komplexum megvalósításáról. A beruházás 3,2 milliárd forintból valósul meg, az NSK beruházásával jövő év december 31-ig, amely remélhetőleg alkalmassá válik arra, hogy a környék sportéletének egyik központja legyen – mondta T. Mészáros András.

Az új komplexumban kialakításra kerül egy új, szabványos méretű pálya, továbbá a nézőtér 1800 fő befogadására lesz alkalmas, amelyből 1320 férőhely fedett lelátóval lesz ellátva. Megépül egy főépület a sportközpont számára, és egy étterem is elhelyezésre kerül.

T.Mészáros András és Kovács Norbert

 

Fotó: Boros Sándor

Forrás: erdmost.hu

Továbbra is T. Mészáros András az Érdi Fidesz elnöke

A tegnapi  napon tisztújító közgyűlést tartott az Érdi Fidesz szervezete, amelyen egyhangú szavazással megerősítették T.Mészáros Andrást elnöki tisztségében.

A tisztújító közgyűlés szavazást tartott az Érdi Fidesz elnökségi tagjairól, továbbá megválasztotta a kongresszusi küldötteket is. Az elnökség tagjai a következő két évben Antunovits Antal, Demjén Attila, Donkó Ignác, Fülöp Sándorné, Szabó Béla és Mészáros Mihály.

 

Gratulálunk az érdi úszóknak!

Az elmúlt világversenyeken kiváló teljesítményt nyújtó érdi úszókat, Barócsai Petrát, Joó Sárát, Milák Kristófot és edzőiket is köszöntötte szombat este az ÉNFESZT színpadán Aradszki András országgyűlési képviselő és T.Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere.

Érd és az ország jó hírét vitték a világban, köszönet érte! Hatalmas gratuláció a fiatal úszóknak!

Pest megye „Tiszteletbeli Rendőre” lett T. Mészáros András polgármester úr

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság „Tiszteletbeli Rendőre” lett hétvégén T. Mészáros András, városunk polgármestere. Dr. Mihály István dandártábornok, Pest Megyei Rendőrfőkapitány adta át a kitüntetést a Rendőrség Napja alkalmából szervezett Pest Megyei Rendőrnapon.

T.Mészáros András polgármester úr Dr. Szellák Norbert érdi rendőrkapitánnyal

A “Tiszteletbeli rendőr” kitüntető címet olyan, köztiszteletben álló, munkájukban és hivatásukban kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg, akik nyíltan vállalják a rendőrség iránti lojalitásukat és elkötelezettségüket a közrend és a közbiztonság mellett.

Városunk bűnügyi fertőzöttsége 2011 óta folyamatosan csökken,köszönhetően a hatékony és eredményes munkának, napjainkra már a legkevésbé veszélyes és fertőzött város az összes megyei jogú város és a főváros vizsgálatában.

 

 

 

 

Forrás,képek: erdmost.hu

 

 

 

 

 

Nemzeti tanévnyitó városunkban

“Ahol iskolát építenek, ott jövőt építenek!” – mondta T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere a nemzeti tanévnyitón. A Gárdonyi Géza Általános Iskolában és Gimnáziumban 2016. augusztus 30-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a versenyképes és minőség alapú iskolák létrehozásáról is beszélt. A megnyitón részt vett dr. Aradszki András, országgyűlési képviselőnk,energiaügyért felelős államtitkár is.

A megnyitón köszöntőt mondott Erdélyi Áron, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diák-alpolgármestere, továbbá beszédet  mondott Palkovics László államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos.

fotók: Boros Sándor

 

„MÉG SOHA SEMMI NEM ÉPÜLT FEL CSETTINTÉSRE”

Lassan véget ér az önkormányzati ciklus, októberben polgármestert és képviselőket választunk. Ez az időszak a számvetés ideje is: mi történt Érd életében ez alatt a négy év alatt, milyen munkát végeztek képviselőink és a városvezetés. Mindezekről T. Mészáros András polgármesterrel beszélgettünk.

Read the rest of this entry »

T. Mészáros András polgármester-jelöltségét támogatja az érdi Fidesz

 

A Fidesz érdi szervezetének közgyűlése – az elnökség előterjesztése alapján – elsöprő többséggel támogatja a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András polgármester-jelöltségét. Erről maga az érintett számolt be ma tartott sajtótájékoztatóján. Read the rest of this entry »

 • RSS
 • Facebook oldalunk
 • YouTube csatornánk