40 ezer forintos bölcsődei támogatás igényelhető

De azért ne szaladjanak rögtön a városközpontba, a támogatást nem Érd baloldali vezetésű önkormányzata adja, hanem a magyar kormány.

A munkába visszatérő szülők a bölcsődébe járó gyermekük után igényelhetik a támogatást. A támogatás a családi, munkahelyi vagy nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díjára vonatkozik. 

A projekt célja a nők foglalkoztatásának elősegítése, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítése.

Egy szülő több gyermekre is kaphat anyagi hozzájárulást. A kérelmet a Magyar Államkincstárnál lehet benyújtani elektronikus formában. Amennyiben a gyermek elhelyezéséért fizetett díj kevesebb, mint 40 ezer forint, akkor a támogatás összege a bölcsődei havidíj összegével megegyező lesz, amennyiben pedig meghaladja a 40 ezer forintot, akkor a különbözetet a szülőknek szükséges fedezniük.

A Kincstár havonta utalja a bölcsődei támogatást számla ellenében, a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig. A Kincstár eddig több mint 700 millió forintot folyósított erre a célra a családoknak, és több mint 3800 szülői kérvény kapott pozitív elbírálást.

Forrás: https://erdihirek.hu/40-ezer-forintos-bolcsodei-tamogatas-igenyelheto/?fbclid=IwAR31WU8ZFeRPvGNtrGIvzwp0k5PyeQIU7XYyfHexBnwTkltjGHi93xEgdj8