A Fidesz tíz pontba szedte a Gyurcsány-kormány legnagyobb bűneit

Vincze Viktor Attila (2019.06.05. 17:18)

Tíz pontba szedte a Fidesz „Gyurcsányék főbűneit”, amelyet a nagyobbik kormánypárt szerint a fiatalok, a gyerekes családok és az egész ország ellen követettek el.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese ismertette a sajtóval „Gyurcsányék tíz olyan főbűnét”, amelyeket kormányzásuk idején „a fiatalok, a gyermekes családok és az ország ellen” követtek el.

Most, hogy az ellenzék élére az a Gyurcsány család állt, amelyik már egyszer tönkretette Magyarországot, érdemes felidézni azokat az időket, amikor Gyurcsányék készítették a magyar költségvetést– mondta a fideszes politikus, aki szerint Gyurcsányék a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, amely így már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor pedig a gazdasági világválságnak még „híre-hamva” sem volt, amivel több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét is.

A baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot.

Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is. A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel.

Böröcz László szerint az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát. A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz- és villamosenergia-árakat.

A Fidesz politikusa emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsányék a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat is tönkretették a magas adókkal, hiszen a mostani 9 százalék helyett 19 százalék volt a társasági adó, ugyanakkor a dolgozókat is agyonadóztatták, és a közszférában dolgozóktól még egy havi bért is elvettek. Emellett leépítették az egészségügyi ellátást, 600 milliárd forintot vettek ki az egészségügyből, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, kórházakat zártak be és elüldöztek hatezer ápolót, orvost.

Kitért arra is: Gyurcsányék eladósították a településeket, így elvették tőlük a fejlődés lehetőségét, 2002 és 2010 között folyamatosan vonták el a forrásokat az önkormányzatoktól, és olyan feladatokkal látták el őket, amelyekre nem adtak forrást.

Gyurcsányék most újra az ellenzék vezetőivé váltak és ugyanazt teszik, mint korábban: másoknak akarnak megfelelni és a külföld érdekeit tartják szem előtt a magyar emberek érdekeivel szemben, a bevándorlók betelepítésén dolgoznak a magyar fiatalok és a gyermekes családok támogatása helyett– emlékeztetett Böröcz László.