A határőrizet fenntartása nemzeti érdekünk

 

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója leszögezte, a határőrizet fenntartása alapvető nemzeti érdekünk.

A főtanácsadó hozzátette, hazánk abba nem szól bele, hogy az Európai Unió milyen koncepció alapján megvalósítani az emberek befogadását – akár demográfiai megfontolásból, akár munkaerő-problémák miatt -, de ellenben tartsák tiszteletben, hogy Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni.

A magyar kormány mindent megtesz a magyar emberek biztonsága érdekében.

– tette hozzá Bakondi György.

Bakondi György   (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Megjegyezte, az Európai Bizottság egyik szóvivője a héten sikeresnek nevezte a kvótadöntés megvalósítását, és egy új tervet is bejelentettek, amely legális módon, 50 ezer ember befogadásáról szól, elsősorban a családegyesítés megkönnyítésével.

Bakondi György reagált Frans Timmermans rigai előadására is, amelyet a lett főváros egyik egyetemén tartott az Európai Bizottság első alelnöke. A volt alelnök a közgazdasági egyetem (Stockholm School of Economics in Riga) “Soros-termében” egyetemistáknak tartott beszédet, amelyen felidézte “kicsit szimbolikusan” azokat a gondolatokat is, amelyek a Soros-terv lényegét is adják.

“Timmermans is elismerte: van egy NATO-tanulmány, amely 2020-ig Afrika térségéből 60 millió illegális bevándorlóval számol.”

Frans Timmermans az előadáson bírálta Magyarországot és Lengyelországot, és kijelentette, hogy nincs szükség kerítésre – mondta Bakondi György, hozzátéve: emellett ez a kijelentés kicsit ellentétes volt, mivel maga Timmermans ismerte el azt a bizonyos NATO- tanulmányt.

 

Címlapfotó: Járőröző rendőrautó a magyar-szerb határon, Ásotthalom térségében 2016. július 5-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Címkék: , , ,