MEGJELENT az Érdi Hírek🗞 legújabb száma

Sok érdekes olvasnivalóval, információval, véleménnyel városunk közügyeivel kapcsolatban.

Keresse a postaládájában, vagy töltse le a linkre kattintva!

https://erdihirek.hu/2021-oktober-5-en-megjelent-lapszamunk/

A tartalomról:

Minden várakozást felülmúlnak az érdi önkormányzat bevételei

Közel 1 milliárd forint plusz működési támogatást szerzett eddig idén Aradszki András országgyűlési képviselő az érdi önkormányzatnak. Jó hír még az is, hogy majdnem egy milliárd forinttal több iparűzési adó bevétele lesz az önkormányzatnak. Nem volt tehát igaz az a baloldali riogatás, hogy kevesebb pénzből kellene gazdálkodni idén Érden.

Adatbányász cégcsoport szervezi a baloldal kommunikációját

Van egy híroldalnak álcázott, a baloldali jelölteket támogató adathalász vállalkozás, ami mögött a Bajnai-Gyurcsány kormányok prominenseiből álló cég áll. A baloldali pártok kampányának egyik legfontosabb „harci eszközéről” van szó, amely egyértelműen a DK elképzeléseit valósítja meg.

Érdi cégek is pályázhatnak EU-forrásokra

T. Mészáros András több mint 20 éve küzd azért, hogy Budapest és Pest megye külön régióban legyen. Két évtizede megy a harc, hogy változzon meg a Pest megyeieket, köztük az érdieket sújtó rossz EU-s besorolás. Most egy nagyon nagy előrelépés történt.

Dől a pénz, mégsem elég a baloldaliaknak

Érd polgármestere azt mondja, a város nem kap támogatást a kormánytól, működésre sincs elég pénz. Ám kiderült, nőttek az iparűzési adó bevételek, a kormány pedig még 777 millió forint rendkívüli támogatást is nyújtott, Aradszki Andrásnak köszönhetően.

Magas foglalkoztatottság mellett növekednek a bérek

Az idei és a jövő évi béremelkedések hatására az átlagfizetés elérheti a bruttó félmillió forintot 2022 második vagy harmadik negyedévében. Sőt, az esedékes béren kívüli juttatásokkal együtt az átlagfizetések már idén év végén bruttó 490.000 forint körül alakulhatnak.

Mészáros a családokat, Gyurcsány a saját pártját segíti pénzzel

A Mészáros Csoportnak köszönhetően idén is 1200 olyan család üdülhetett ingyen, akik közül sokan már évek, évtizedek óta nem tudtak elmenni közösen nyaralni. Az ugyancsak milliárdos Gyurcsány Ferenc viszont nem a rászorultaknak segít, hanem a pártjának.

Szívvel-lélekkel

Újabb helyszínen lehet adakozni Érden a kupakgyűjtő szívecske segítségével. A Fidelitas érdi csoportja ugyanis Aradszki András országgyűlési képviselővel közösen újabb gyűjtőhelyet létesített a városban, a Szövő utcában, a Cópé Csemege boltnál.