Polgármesterünk

T. Mészáros András

T. Mészáros András vagyok, 1954-ben születtem Jászkiséren, a jászság egyetlen református falujában. 1965-óta élek Érden, Pest megye legnagyobb településén. Nős vagyok, feleségem Berczi Zita. Két gyermekünk van. Kislányunk, T. Mészáros Napsugár 19 esztendős, fiunk, T. Mészáros Kisherceg 18 éves.

1989-től politizálok. 1990-ben a Pest megyei 8. számú választókerület Diósd – Százhalombatta – Érd fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje voltam. Az 1990. évi önkormányzati választáson Érd alpolgármesterévé választottak (1990-1994). Ebben az időszakban fejlesztettük a telefonhálózatot ezer vonalról a jelenlegi szintre, ekkor épült az ófalusi piac, a 6-os, 7-es elkerülő út meglévő szakasza, a Marianum általános iskola, s ekkor tudtuk átvezetni a gázt az M7-esen túli területre. 1994-ben a Pest Megyei Közgyűlés tagjává választottak, ahol 1998-ig az Önkormányzati Bizottság elnökeként képviseltem a megye polgárainak érdekeit. 1998 októberében a Pest Megyei Közgyűlés elnökének választott.

Az 1998. évi 800 milliós hiány 2002-re 1300 milliós pozitív szaldóra fordult munkánk eredményeként. Büszke vagyok a Pest megyei területfejlesztési rendszer és a Közép-magyarországi regionális szervezet létrehozatalára, működtetésére. 2002 októberétől a Pest Megyei Közgyűlésben a Fidesz frakció vezetőjeként dolgoztam, valamint tagja voltam az érdi képviselő-testületnek is. A 2006. évi önkormányzati választáson Érd Megyei Jogú Város polgármesterének választottak, s a választók 2010-ben újraválasztottak e tisztségben. Az érdi évek eredménye mintegy 50 milliárd forint értékű fejlesztés a városban. Ez idő alatt az ország legnagyobb környezetvédő beruházásaként csatornázottá tettük Érdet, óvodákat építtettünk, gimnáziummá bővítettük a Gárdonyi Géza Általános Iskolát, létrehoztuk a város főterét, felújítottuk és kibővítettük járóbeteg-szakellátó intézményünket, létrehoztuk a Városi Galériát, megnyitottuk az Érd Arénát, jelentősen javítottuk a város közbiztonságát.

2015-ben, a kormánnyal kötött megállapodás révén, a Modern Városok Program keretében Érd öt évre 40 milliárd forintos fejlesztési lehetőséghez jutott.

  • RSS
  • Facebook oldalunk
  • YouTube csatornánk